Partidul „ȘOR” anunță oficial participarea la alegerile parlamentare și se declară ținta unor presiuni din partea CEC și a instanțelor judecătorești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formațiunea primarului de Orhei, Ilan Șor, Partidul Politic „Șor”, anunță oficial că se va implica în campania electorală parlamentară și se declară „țintă” a unor presiuni comise de către instanțele judecătorești și a Comisiei Electorale Centrale. Declarații în acest sens au fost făcute într-o reacție oficială a formațiunii privind decizia primei instanțe de amendare a lui Ilan Șor cu nouă mii de lei pentru utilizat banilor din afara țării în campania electorală pentru alegerile locale noi din Chișinău.

Potrivit unui comunicat al formațiunii „sistemul judecătoresc a demonstrat încă odată societății cât de vulnerabil și defectuos este în fața comanditarilor politici”. „Un exemplu în acest sens este și denaturarea situației de ani de zile față de candidatul Partidului Politic ”ȘOR” în alegerile parlamentare, Ilan Șor. Creșterea popularității echipei lui Ilan Șor și realizările a zeci de proiecte de infrastructură și sociale deranjează oponenții politici, fapt pentru care lupta împotriva partidului nu încetează. Din păcate, două dintre instrumentele puse în aplicare sunt instanțele judecătorești, dar și Comisia Electorală Centrală”, se arată în comunicat.

Formațiunea consideră că „amendarea liderului Ilan Șor pentru presupusele nereguli din campania electorală din Chișinău, sunt o dovadă în plus a faptului că se comit presiuni asupra Partidului ”ȘOR””.

Vedeți și: Ilan Șor, amendat și nu prea… Instanța a dispus aplicarea pedepsei minime, fără încasarea mijloacelor bănești primite de peste hotare

„Cu toate acestea, Partidul Politic ”ȘOR” nu va înceta activitatea activă a formațiunii și va continua în acest sens promovarea și susținerea programului social care au menirea să aducă bunăstare socială pentru cetățenii țării. În rezultat, formațiunea va munci mult pentru a-și asigura victoria în Parlament și să continue proiectele de infrastructură a țării”.

„Afirmăm cu tărie că nu vom lăsa mâinile în jos și vom continua lupta cu nedreptatea instanțelor judecătorești care sunt îndreptate împotriva formațiunii noastre, având scopul de a reduce activitatea noastră politică. De asemenea, ne angajăm să luptăm în instanță și pentru sutele de mii de cetățeni care au devenit victimele sistemului judecătoresc”, se mai arată în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...