Forțele kurde susținute de SUA s-au concentrat în estul Siriei pentru o ofensivă contra jihadiștilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele kurzilor sirieni susținute de SUA s-au comasat în estul Siriei pentru a pregăti o amplă ofensivă pentru recucerirea teritoriului pierdut în luptele cu militanții grupării Stat Islamic, a anunțat marți Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite dpa.

Aproximativ 300 de membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) au ajuns în zonele de pe malul estic al fluviului Eufrat pentru a participa la acest atac.

„SDF îşi concentrează membrii săi bine pregătiţi pentru a lupta contra Statului Islamic în ultimele sale poziţii din estul Siriei”, a afirmat şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În urmă cu două zile, forţele jihadiste au avansat recent în estul Siriei, în zona frontierei cu Irakul.

Într-o ofensivă lansată luna trecută, gruparea Stat Islamic a forţat SDF să se retragă din toate zonele cucerite pe malul estic al Eufratului, a precizat Rahmane.

SDF au anunţat lansarea ultimei faze a campaniei contra extremiştilor din gruparea Stat Islamic în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei. Kurzii sirieni au avut un rol major în combaterea jihadiştilor în Siria, dar Stat Islamic încă deţine câteva poziţii în estul şi sudul acestei ţări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...