Un moldovean intenționa să iasă din țară cu trei documente falsificate în portmoneu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei documente falsificate, care ar fi emise de către autoritățile române, depistate de polițiștii de frontieră în portmoneul personal al unui conațional, originar din orașul Nisporeni. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Sculeni, pe sensul de ieșire din țară.

La linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model BMW 520, conducătorul auto – cetățean al Republicii Moldova a prezentat pentru autorizarea trecerii frontierei de stat actele necesare. În cadrul procesului de identificare a participanților la traficul transfrontalier, unii pasageri și-au justificat scopul aflării lor pe teritoriul Uniunii Europene pentru o perioadă îndelungată, însă o persoană de 35 de ani a prezentat unele suspiciuni privind călătoria sa. Conform analizei de risc bărbatul a fost supus verificărilor suplimentare.

Ca urmare, în portmoneul personal al acestuia inspectorii au depistat o carte de identitate, un permis de conducere și un certificat de testare auto – vizibil falsificate, care ar fi emise de autoritățile competente din România, pe numele posesorului cu dublă cetățenie.

Audiat, bărbatul a comunicat că și-a perfectat documentele respective acum doi ani, contra sumei de 400 de euro prin intermediul unei persoane necunoscute.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea cazului și identificarea persoanelor implicate. Conform prevederilor legii, cei vinovați riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...