14:24:28 18.04.2024
Stiri

Cel mai bun sistem catering de alimentație în grădinițe, implementat la Orhei

Social 30.10.2018 13:06 Vizualizări1111 Autor: Ziarul National
Cel mai bun sistem catering de alimentație în grădinițe, implementat la Orhei


Copiii din grădinițele din Orhei sunt alimentați în baza unui model unic - aceștia se bucură de mâncare de restaurant, fiind preparată în cel mai modern combinat de producere, în condiții care corespund celor mai înalte standarde de calitate și siguranță a alimentelor.

Un comunicat de presă al Primăriei Orhei arată că acest model, implementat la inițiativa primarului municipiului, Ilan Șor, este atât pe placul al copiilor, cât și al părinților.

„Sistemul catering, datorită căruia micuții de la Orhei se bucură de mâncare gustoasă, dar și de calitate este un exemplu pentru toată țara și va fi introdus în toate grădinițele după alegerile parlamentare de anul viitor, promite Ilan Șor”, arată comunicatul.

Ideea de a schimba cardinal și de a îmbunătăți sistemul de alimentație din grădinițe a fost propusă de Ilan Șor în primăvara acestui an, iar după șase luni de implementare a programului, peste 1 000 de copii din 56 de grupe sunt alimentați conform sistemului catering. Pentru aceasta a fost alocate aproximativ 3 milioane de lei.

Aceeași sursă arată că directorii instituțiilor preșcolare susțin schimbările făcute și spun că acestea le-au ușurat munca și că acum se pot concentra pe alte lucruri importante: „Acum este mai comod. Mâncarea vine gata preparată. Imaginați-vă cât timp se pierdea pentru ca să descarce produsele, să le pui fiecare la locul lor, să le întreții”.

Ilan Șor afirmă că și-a propus să rezolve problema alimentaţiei în grădiniţe şi să asigure un control sporit asupra produselor consumate de către copii. El promite că acest sistem va fi introdus în toate grădinițele din țară.

„Noi construim Moldova pentru copii și din acest motiv, programul nostru a început de la alimentație. Suntem primii care am implementat sistemul de catering și am promis că după alegeri îl vom implementa în întreaga țară. Noi am mărit salariul tuturor angajaților grădinițelor cu o mie de lei și planificăm să mai majorăm anul viitor. Noi vrem ca nivelul grădinițelor să fie cel mai înalt”, declară Ilan Șor.

Amintim că în luna septembrie curent au fost inițiate lucrări de modernizare pe scară largă a grădinițelor din municipiu, iar de la 1 octombrie salariile tuturor angajaților de la grădinițe a fost suplimentat cu câte 1 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md