16:02:56 29.03.2024
Stiri

Parlamentul anunță începerea audierilor în cadrul Comisiei de anchetă care cercetează eventualele imixtiuni ale „Open Dialog” și Ludmilei Kozlowska în treburile interne ale R. Moldova

Politică 30.10.2018 12:12 Vizualizări1273 Autor: Ziarul National
Parlamentul anunță începerea audierilor în cadrul Comisiei de anchetă care cercetează eventualele imixtiuni ale „Open Dialog” și Ludmilei Kozlowska în treburile interne ale R. Moldova


Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor cu privire la acuzațiile de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice va începe audierea autorităților responsabile în săptămână curentă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, audierile vor începe vineri, 2 noiembrie.

„Am înaintat o serie de demersuri autorităților și partidelor politice, solicitând informația necesară. Informațiile primite oficial de la instituții, la această etapă, relevă o serie de aspecte importante pentru ancheta comisiei, de aceea am decis să invităm instituțiile pentru a discuta pe marginea informațiilor furnizate. De asemenea, urmează să fie audiați și reprezentanții organizațiilor vizate de legături cu Fundația «Open Dialog», în așa fel încât comisia de anchetă să aibă o imagine completă asupra situației și să poată elabora un raport cât mai complex și echilibrat, pe care să-l prezinte în plenul Parlamentului”, a menționat președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea, astăzi în cadrul ședinței acestei structuri.

Amintim că această Comisie de anchetă a fost instituită pe 4 octombrie curent și aceasta urmează a prezenta un raport în Parlament după două luni de activitate.

CITIȚI și Activitatea comisiei parlamentrare care examinează dacă Fundația „Open Dialog” a Ludmilei Kozlowska a finanțat partide din R. Moldova, PRELUNGITĂ cu o lună: Motivul invocat

Comunicatul de presă al Parlamentului face referire la informații publice, potrivit cărora Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Activista ucraineană a primit interdicție de intrare în cele 26 de țări europene din spațiul Schengen. Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Fundația „Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizația pentru securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Anterior, unele mass-media din R. Moldova au prezentat documente din care reiese că această fundație ar fi finanțat participarea unor lideri politici de la Chișinău la anumite evenimente pe teritoriul UE. Printre aceștia s-ar numără Andrei Năstase, Maia Sandu, Alexandru Machedon, dar și familia omului de afaceri condamnat Veaceslav Platon, avocata Ana Ursachi etc.

CITIȚI și Maia Sandu a trimis RĂSPUNS la comisia parlamentară de anchetă care vizează Fundația „Open Dialog”: „Decizia Parlamentului de a investiga PAS este ipocrită”

„Dacă achitarea unui bilet pentru a participa la o conferință internațională, așa cum se procedează în cazul evenimentelor internaționale, este o crimă, iar schemele de milioane ale PD-ului și PSRM-ului - NU, atunci putem afirma cu certitudine că am ajuns în lumea lui Orwell, într-o dictatură tot mai pronunțată”, răspundea, anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate acestor acuzații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md