Cei care s-au ales cu alimente au început să fugă pe străzi, de oamenii care nu au reuşit să ia nimic. Mulţi dintre cei fugăriţi au fost prinşi şi bătuţi cu bestialitate.

Imigranţii, majoritatea sirieni sunt blocaţi timp de mai multe zile pe insulă. Pentru ei, pe un stadion din regiune a fost improvizat un centru de primire. Rândurile însă sunt prea mari pentru refugiaţii care vor să se aleagă cu acte în regulă.

Ajutoarele au venit din partea unor marinari americani, care au cumpărat alimente din propriul buzunar. Ei au asistat şocaţi la scenele haotice iscate din cauza hranei.

Tabăra imigranţilor clandestini de pe insula Kos se află în administraţia Organizaţiei Medici fără Frontiere. Reprezentanţii ONG-ului cer ajutorul autorităţilor şi spun că sunt complet depăşiţi de situaţie.

Insula Kos este una din cele mai apropiate de litoralul turcesc, astfel că numărul refugiaţilor care ajung aici este deosebit de mare. Cei mai mulţi au fugit de războiul din Siria, în speranţa de a primi azil în Europa. Pe insula greacă se află, în prezent, peste cinci mii de imigranţi ilegali iar alte câteva sute li se alătură în fiecare zi. Potrivit ONU, în ultimul an, numărul celor din Orientul Mijlociu şi nordul Africii care au ajuns în Grecia a depăşit 220 de mii.