Linkuri accesibilitate

Dezbateri în Statele Unite în legătură cu anunțul vizitei președintelui Trump la locul atentatului antisemit de la Pittsburgh


Flori și candele în afara Sinagogii „Arborele viețiiˆ după atacul înarmat de sîmbătă de la Pittbrg, Pennsylvania, 28 octombrie 2018.
Flori și candele în afara Sinagogii „Arborele viețiiˆ după atacul înarmat de sîmbătă de la Pittbrg, Pennsylvania, 28 octombrie 2018.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, urmează să viziteze orașul Pittsburgh, locul ude 11 oameni au fost uciși la o sinagogă de un antisemit înarmat. O organizație evreiească din oraș i-a adresat o scrisoare deschisă, în care îi cere să nu vină pentru că prin politica sa naționalistă și limbajul provocator a încurajat astfel de atacuri hrănite de ură rasială sau religioasă. Peste 50 de mii de locuitori din oraș au semnat scrisoarea, în timp ce rabinul sinagogii unde a avut loc tragedia a declarat că președintele este binevenit.

La Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a președintelui a respins drept „ridicole” acuzațiile că președintele, prin limbajul provocator, ar incita la crime motivate de ură rasială sau ar încuraja grupările extrtemiste. Un mesaj trimis mai deveme de Donald Trump a învinuit presa că ar fi „adevăratul Inamic al poporului” în lumina masacrului de la sinagoga din Pittsburgh și a bombelor trimise prin poștă unor personalități cu vederi liberale. Luni, Trump a scris pe Twitter că în Statele Unite „există multă mânie cauzată în parte de modul incorect și chiar fraudulos în care sunt relatate știrile”.

Comentariile președintelui vin după ce 11 oameni au fost uciși la o sinagogă din Pittsburgh de către un antisemit, și după ce mai multe personalități democrate, inclusiv foștii președinți Bill Clinton și Barack Obama, au primit prin poștă colete explozive de la un suporter fervent al lui Trump. Trump a condamnat atacul de la Pittsburgh și violența cu substrat politic.

XS
SM
MD
LG