04:10:17 29.03.2024
Stiri

Performanţă de invidiat a lui Eugen Doga: Producția „Gingaşa şi tandra mea fiară", a patra capodoperă muzicală a secolului XX

Social 16.08.2015 20:01 Vizualizări4763 Autor: Galina Munteanu


Performanţă de invidiat a lui Eugen Doga: Producția „Gingaşa şi tandra mea fiară

Valsul lui Eugen Doga, scris pentru producția „Gingaşa şi tandra mea fiară", este recunoscut ca a patra capodoperă muzicală a secolului XX, potrivit Unesco, informează B1 TV.
Acordurile melodiei s-au făcut auzite în toată lumea.

Ronald Reagan l-a considerat drept cel mai bun vals al secolului XX, spun reprezentanţii UNESCO.

Valsul care l-a făcut celebru a fost ales de ruși, în această iarnă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Muzica lui Eugen Doga, considerat cel mai mare compozitor român în viață, a răsunat în cele mai importante săli de concerte din lume, a fost coloana sonoră a unor filme de succes şi a putut fi auzită în spectacole de teatru.

În România, numele lui Eugen Doga a devenit cunoscut mai mult odată cu filmele ,,Lăutarii" și ,,Șatra", regizate de Emil Loteanu. Tot el a compus coloana sonoră a filmului de animație ,,Maria Mirabela", realizat de Ion Popescu Gopo.

Melodiile lui Eugen Doga se regăsesc într-un top internaţional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile.

Astfel, în Top 200 Classical Music Pieces sunt incluse lucrările ,,Gramofon" pe poziţia a 83-a, iar ,,Dulcea şi tandra mea fiară" s-a clasat pe locul 94, potrivit activenews.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md