Echipament și inventar sportiv modern pentru Școala Sportivă Specializată de box, luptă liberă și kickboxing

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi, 29 octombrie, seturi de echipament și inventar sportiv modern Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing.

Seturile de echipament și inventar sportiv destinate Școlii Sportive Specializate de box, luptă liberă și kickboxing constau din: makiwara, balansoare, mingi medicinale din cauciuc, haltere mici, funii cu amortizator „Speed-cord”, sisteme de tip TRX etc.

Pentru procurarea acestora, din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost alocată suma de 90 000 lei.

Școala Sportivă Specializată de box, luptă liberă și kickboxingeste o instituţie de învăţământ extraşcolar, în cadrul căreia activează trei secții: box, kickboxing și luptă liberă. În prezent, școala este frecventată de către cca 220 de copii.

Secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, a menționat că situația școlilor sportive din țară necesită a fi ameliorată, iar pentru asta trebuie conjugate toate eforturile.

„Dezvoltarea școlilor sportive este o condiție indispensabilă pentru obținerea performanțelor în acest domeniu, pentru că ,,drumul” spre marile victorii începe anume din aceste instituții de învățământ. Iată de ce, îmbunătățirea calității educației sportive, crearea condițiilor optime pentru desfășurarea antrenamentelor și, nu în ultimul rând, atragerea copiilor și tinerilor în practicarea sistematică a sportului reprezintă priorități ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, a afirmat secretarul  de stat Radu Rebeja.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.