Fostul procuror-șef al municipiului, Ivan Diacov nu renunță la ideea sa de a candida independent pe o circumscripție din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, fratele președintelui de Onoare al Partidului Democrat din Moldova, Ivan Diacov, nu renunță la ideea sa de a candida pe o circumscripție uninominală la alegerile parlamentare preconizate pentru data de 24 februarie 2019. Potrivit lui Ivan Diacov, dacă o va face, va candida în calitate de candidat independent pe o circumscripție din capitală.

„Mă gândesc, dar nu sunt hotărât pentru că este prea multă murdărie. Dacă mă voi decide, am să candidez într-un sector în municipiul Chișinău, pe o circumscripție uninominală. Fără partide. Eu nu accept nici din opoziție pe nimeni, pentru că nu împărtășesc multe lucruri. Nu pot eu să fiu dependent”, a declarat Ivan Diacov la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că, în martie curent, Ivan Diacov admitea eventualitatea implicării sale în cursa electorală în calitate de candidat independent, despre care spunea că o vede ca pe „o provocare din partea puterii de azi”.

Vedeți și: Fratele președintelui de onoare al PD, Ivan Diacov, admite că va candida la alegerile parlamentare. „Voi fi unicul cu adevărat independent”

„În calitate de candidat independent pot să încerc. Încă nu am decis, dar este așa o tentație. Dar categoric, numai independent. Dacă elita politică spune că acesta este un proiect bun, pentru popor, vreau să încerc – analizez eu stând acasă și neavând ce face, că mai degrabă, dacă eu o să decid, o să fiu unicul cu adevărat independent. În rest, nu mai sunt ei independenți, știm noi jocurile astea. Dar eu nu sunt om al nimănui, nu am de gând și categoric nu o să fiu om de partid”, a anunțat Ion Diacov în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Fostul procuror mai spunea că înțelege faptul că lumea ar putea face trimitere la fratele său care este membrul partidului de guvernământ însă a menționat că dacă dorea să profite de statutul fratelui său, „trebuia numai să fiu cuminte și să nu vorbesc” și putea activa în continuare în sistemul Procuraturii. Totuși, întrebat de ce nu ar candida din partea unui partid, acesta a spus că „practica fratelui în activitatea de partid, pentru tot neamul nostru e de ajuns și de rămas”.

„Nu vreau să deschid parantezele. Eu socot că în partid, da, se poate de lucrat, pentru că partidele fac politică în ziua de azi, dar eu nu mă văd în niciun partid. Mai, mai n-am încercat să fiu în partidul Maiei Sandu pe care repet, îl simpatizez, dar m-am abținut. Eu nu-s om de partid. A fost un gând, dar eu m-am oprit”, a spus Ion Diacov.

„Asta e o provocare din partea puterii de azi. Ei au spus că trebuie oameni independenți. O să mă duc, dacă vor trece, și unul dintre momente o să fie că ei au spus minciuni, nu se rezolvă corect, se încalcă drepturile oamenilor”, a conchis fostul procuror al municipiului Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...