01:25:49 25.04.2024
Stiri

Echipa de fotbal a jurnaliștilor din R. Moldova a devenit VICECAMPIOANĂ la Campionatul Țărilor Est - Europene și Balcanice

Sport 29.10.2018 14:30 Vizualizări2009 Autor: Ziarul National
Echipa de fotbal a jurnaliștilor din R. Moldova a devenit VICECAMPIOANĂ la Campionatul Țărilor Est - Europene și Balcanice


Reprezentanții Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) au participat la Congresul presei sportive din Balcani și Europa de Sud - Est. Evenimentul s-a desfășurat în complexul sportiv Inex - Gorica de la Ohrid, Macedonia, în perioada 25-28 octombrie curent.

De asemenea, în aceeași localitate a avut loc și Campionatul Țărilor Balcanice la fotbal, la care au participat jurnaliști sportivi din 7 state din această regiune a Europei.

Naționala jurnaliștilor sportivi din Moldova s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finală. De această dată însă, moldovenii au pierdut cu 0-1 în fața naționalei Macedoniei. De remarcat că cele două finaliste au jucat și în grupe, atunci când jurnaliștii moldoveni au câștigat cu 1-0. În finală, însă, norocul nu a fost de partea oaspeților, care s-au confruntat cu o defensivă de fier a macedonenilor.

Moldova a jucat în semifinale contra Bulgariei. „A fost un meci extrem de disputat. După prima repriză câștigam cu 3 - 1, după golurile marcate de Ion Fuștei, Cristian Jardan și Veaceslav Burghelea. În repriza a doua ne-am relaxat, iar jurnaliștii bulgari au egalat. Locul în finală a fost decis la penalty, când pentru echipa noastră au înscris Alexandru Fosa, Oleg Televca, Ion Fuștei și Eduard Iuriev. O evoluție foarte bună a avut-o portarul Vladimir Horoshilov, care a respins două lovituri de pedeapsă”, ne-a spus președintele ASPM, Eduard Ciobanu.

Astfel, Moldova are o nouă evoluție remarcabilă, reușind a doua finală consecutivă la acest turneu. În anul 2017, echipa presei sportive din Moldova a câștigat Campionatul Țărilor Est - Europene și Balcanice.

Naționala Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa (TV Vocea Basarabiei), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Ion Fuștei (Prime TV), Eduard Iuriev (revista Sport în Moldova), Oleg Televca (Media Sport), Vladimir Horoshilov (TCB Tiraspol), Cristian Jardan (Unimedia), Ion Anuşca (TV N4) și șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Deplasarea echipei din Moldova a fost realizată cu suportul financiar al companiei Petrom Moldova, partenerul oficial al APSM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md