Primăria Chișinău a procurat cinci aspiratoare pentru colectarea și transportarea frunzelor

Primăria Chișinău a procurat cinci aspiratoare și cinci remorci pentru colectarea și transportarea frunzelor. De asemenea, în capitală urmează să ajungă și cinci tractoare multifuncționale.

Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit lui, tehnica nouă a costat 3,8 milioane de lei. Până acum, frunzele erau colectate manual.

Ion Burdiumov a mai spus că autoritățile și-au propus ca pe teritoriul platformei din strada Pruncul să instaleze o stație de compostare, care va deveni funcțională începând cu anul viitor. Compostul va fi utilizat în parcurile și grădinile publice din capitală.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a postat pe pagina sa de Fcebook un filmuleț cu testarea aspiratorului de frunze. „Urmează să mai fie puse mici detalii la punct și în perioada imediat următoare vor fi lansate în lucru”, se arată în mesajul postat.

Autoritățile municipale atenționează agenții economici din Chișinău că se vor alege cu amenzi, dacă nu vor evacua frunzele de pe teritoriile care se află în gestiunea lor.