16:52:23 29.03.2024
Stiri

Galerie FOTO // Încă două curți au fost MODERNIZATE la Orhei, în cadrul Programului „Operațiunea Curtea”

Partide/Comunicate 29.10.2018 12:49 Vizualizări1632 Autor: Ziarul National
Galerie FOTO // Încă două curți au fost MODERNIZATE la Orhei, în cadrul Programului „Operațiunea Curtea”


Primăria municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, a inaugurat încă două curți modernizate ale blocurilor multietajate din localitate, în cadrul programului de modernizare a infrastructurii „Operațiunea Curtea”, lansat în primăvara anului curent.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Orhei, este vorba despre două curți de blocuri, de pe strada Serghei Lazo din oraș. Lucrările au presupus asfaltarea drumurilor și cărărilor dintre blocuri, schimbarea bordurilor, renovarea trotuarelor și băncilor. De asemenea, au fost amenajate și terenuri de joacă pentru copii și locuri de parcare.

Prezent la inaugurare, primarul Ilan Șor a fost întâmpinat cu pâine și sare de locuitori, iar ulterior a inspectat lucrările, transmite sursa citată.

„Eu spun de fiecare dată și repet: Curtea este cea mai importantă celulă a societății. Într-o astfel de curte am crescut fiecare dintre noi. De aceea, trebuie să depunem toate eforturile pentru a asigura o mai mare comoditate oamenilor. V-am promis că vom reconstrui orașul nostru stradă cu stradă sau curte cu curte” a menționat edilul.

Curțile blocurilor din partea de nord a oraşului reprezentau, în trecut, o adevărată problemă pentru locatari, a menționat viceprimarul de Orhei, Diana Memeț. „Această casă avea o problemă majoră, pentru că nivelul era mai jos decât cel al drumului. Astfel, când ploua era totul inundat. Zeci de ani locatarii pur și simplu nu puteau ajunge acasă în timpul ploilor”, a precizat acesta.

Oamenii au apreciat pozitiv transformările, spunândcă după modernizare lucrurile s-au schimbat cardinal.

Modernizarea curților blocurilor multietajate din Orhei face parte din programul „Operațiunea curtea”, lansat de primarul de Orhei, Ilan Șor, în această primăvară. Până la sfârșitul anului, administrația locală își propune să renoveze peste 60 de curţi ale blocurilor etajate. În doar câteva luni au fost reparate aproape 20 de curți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md