15:50:10 24.04.2024
Stiri

Băsescu scoate în vileag INTERESE ascunse ale unor oficiali UE din Olanda, care tot acuză că România este CORUPTĂ. Vor să ia 1,6 miliarde de euro

Știri 29.10.2018 11:19 Vizualizări1620 Autor: Ziarul National
Băsescu scoate în vileag INTERESE ascunse ale unor oficiali UE din Olanda, care tot acuză că România este CORUPTĂ. Vor să ia 1,6 miliarde de euro


Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, o legătură între criticile premierului Olandei, Mark Rute, şi ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, compania olandeză Damen şi contractul pentru înzestrarea Armatei României.

„Filiera Olandeză - eu nu-i spun filieră mafiotă. Eu nu cred că - prea cinstiţii -, olandezi Mark Rutte, Frans Timmermans şi Martin Kuijer, s-au concertat pentru a face presiuni asupra Guvernului României în perspectiva acordării contractului de 1,6 miliarde euro către firma olandeză „Damen”, mai ales că aceasta este suspectată şi anchetată pentru corupţie. Nu cred nici că fotografiile apărute în presă cu Mark Rutte şi proprietarul Damen au semnificaţie nu...sunt doar aşa...ca să nu greşim câştigătorul. Mă aştept ca - prea cinstiţii - olandezi Mark Rutte şi Frans Timmermans să acuze România de corupţie dacă – penalii - de la „Damen” ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armată. Dacă vrem în Schengen, eliminăm olandezii – penali - de la „Damen””, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte al României a amintit câteva evenimente în care prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, dar şi alţi oficiali olandezi acuză România de corupţie, menţionând inclusiv raportul final al Comisiei de la Veneţia.

„Cadenţa evenimentelor : Pe data de 12 Septembrie 2018 ne vizitează intempestiv Mark Rute Premierul Olandei care vine pentru câteva ore la Bucureşti pentru a da o declaraţie în care spunea că suntem o ţară coruptă, deci NU Schengen; pe 01 Octombrie 2018 în Comisia LIBE a Parlamentului European, olandezul Frans Timmermans, pulverizează pur şi simplu România printr-un raport despre corupţie şi stat de drept, raport împănat cu destule inadvertenţe; pe 22 Octombrie 2018 Raportul Final al Comisiei de la Veneţia vine şi susţine inadvertenţele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas să ceară modificarea Constituţiei . Raportor a fost olandezul Martin Kuijer; pe 26 Octombrie 2018 compania olandeză „Damen”, suspectată şi anchetată pentru corupţie, se aştepta să primească un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul României. Decizia a fost amânată până pe 8 Noiembrie 2018”, a conchis Traian Băsescu.

Cum tratează Olanda problema corupției din România

Olanda este statul care s-a opus, tot timpul, ca România să intre în Schengen. A condiționat mereu acest lucru de obținerea unor rapoarte MCV pozitive, deși nu există nicio legătură între cele două subiecte.

Principala îngrijorare a Olandei legată de România este corupția, ei fiind curați ca lacrima… „Nu în acest moment. Suntem împotrivă. Sunt încă prea multe temeri privind controlul frontierelor și corupția”, a spus Mark Rutte, rugat să comenteze afirmaţia lui Jean-Claude Juncker privind primirea României și Bulgariei în Schengen.

Frans Timmermans: „Reprezentanții, după ce că sunt hoți, sunt atât de proști încât…”

În urmă cu mai multe săptămâni, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a afirmat că România este ținută pe loc de faptul că nu există suficienți oameni cinstiți și competenți care să o administreze.

„Problema României este una tipică pentru țările din lumea a treia, adică pentru acele țări din Africa și Asia care, desi sunt pline de resurse naturale, se zbat în cea mai cruntă sărăcie din cauza prostiei și a hoției care colcăie în acele țări. Deși părea că mergeți pe drumul cel bun, în ultimul an ați regresat enorm din cauza resursei umane de proastă calitate care a ajuns în fruntea țării. Această resursă umană e de o calitate atât de jalnică încât reprezentanții ei, după ce că sunt hoți, sunt atât de proști încât își închipuie că pot păcăli pe toată lumea, deși ei nu sunt capabili să comunice nici măcar în limba maternă. Dacă nici acum nu pricepeți, înseamnă că nu mai e nimic de făcut, vă salut și n-am cuvinte! Nimeni nu vă poate face binele cu forța…”, a fost declarația incredibilă a lui Frans Timmermans.

Damen Shipyards Group, o corporaţie globală în domeniul construcţiilor navale, operează 35 de şantiere navale de construcţie şi reparaţie din întreaga lume, dintre care două în România. Unul dintre ele, ce face obiectul preluării recente de către Damen asupra controlului operaţiunilor acestuia, este vorba despre Şantierul Naval Damen Mangalia, este considerat printre cele mai mari şantiere din Europa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md