Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE: Un avion cu 189…

UPDATE: Un avion cu 189 de persoane la bord s-a prăbușit în Indonezia. Nu există supravieţuitori

Hadi Sutrisno via REUTERS

Un avion indonezian de pasageri s-a prăbuşit în mare la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta, capitala Indoneziei, transmite Digi24.  La bord se aflau 189 de pasageri şi membri ai echipajului.

Update 10.15: Nu există supravieţuitori după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, scrie presa locală care citeză serviciul de căutare şi salvare. 189 de pasageri şi membri ai echipajului erau la bord. Printre ei, şi 3 copii. Aeronava s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. Piloţii ceruseră să revină pe pistă, chiar înainte ca avionul să dispară de pe radare.

CEO-ul companiei Lion Air, care opera nava, a declarat că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. Edward Sirait le-a declarat reporterilor că avionul a fost avizat pentru a zbura, „potrivit procedurilor”, însă nu a precizat despre ce defecțiune tehnică este vorba.

„Avionul a zburat înainte de la Denpasar spre Jakarta. Au fost informații despre o defecțiune tehnică, dar aceasta a fost rezolvată conform procedurilor”, a declarat Sirait.

Agenția de Căutare și Salvare din Indonezia a dat un comunicat oficial în care spune că motivul pentru care avionul s-a prăbușit nu este deocamdată cunoscut.

Potrivit departamentului de finanțe din Indonezia, 20 de persoane dintre cele aflate la bordul avionului prăbușit erau oficiali indonezieni.

Echipajele de căutare și salvare au găsit în apă resturi ale epavei și bunuri personale ale pasagerilor, printre care telefoane mobile, genți, haine, buletine și permise de conducere.

Fondată în 1999, singurul accident fatal al companiei Lion Air a fost în 2004, când un MD-82 s-a prăbușit la aterizarea la Solo City. Atunci, 25 dintre din cele 163 de persoanele care se aflau la bord au decedat, afirmă Air Safety Safety Foundation citat de Reuters.

Foto: Hadi Sutrisno via REUTERS