Un avion cu 188 de persoane la bord s-a prăbușit în mare, la scurt timp după decolare. Nu se știe dacă există supraviețuitori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un Boeing 737 aparținând companiei indoneziene Lion Air cu 188 de persoane la bord s-a prăbușit luni dimineața în largul coastelor, la puțin timp după ce a decolat de la Jakarta, au anunțat autoritățile, relatează AFP. Deocamdată nu se cunoaște dacă există supraviețuitori

Aeronava a cerut să revină pe aeroportul capitalei, cu puțin înainte să se întrerupă contactul cu controlul aerian, către ora locală 6.30. Avionul se îndrepta către Pangkal Pinang, un oraș situat pe Insula Bangka, în largul Insulei Sumatra.

„Avionul s-a prăbuşit în apă”, a declarat pentru AFP Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al agenţiei însărcinate cu căutările.

„Căutăm, în continuare, resturile aeronavei”, a adăugat el, precizând că Boeingul se afla într-o zonă de o adâncime de 30-40 de metri.

Sindu Rahayu, directorul general al Aviaţiei Civile la Ministerul Transporturilor, a anunţat în alt comunicat că avionul transporta 178 de pasageri adulţi, un copil şi doi bebeluşi, dar şi doi pioloţi şi cinci însoţitri de bord.

„Avionul a cerut să revină la bază înainte să dispară de pe radare”, a adăugat el.

Site-ul de urmărire a zborurilor Flightradar arată, pe o hartă, traiectoria avionului, un Boeing 737 Max 8, care, după ce a decolat către sud-vest a virat larg către sud, cu 180 de grade, după care s-a îndreptat către nord-est.

Urma se întrerupe brusc deasupra Mării Java, nu departe de coastă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...