Filmul din spatele ecranului: Cum un actor moldovean a devenit boschetar

Valerii Magdiaș s-a născut în Moldova, dar a plecat în Federația Rusă ca să-și lanseze cariera de actor. A jucat peste 20 de roluri, însă, a devenit cunoscut datorită rolului constructorului din serialul rusesc „Наша Russia”. Atunci avea impresia că a atins luna cu mâinile, avea bani, visa să-și cumpere un apartament în centrul Moscovei, însă, neplăcerile nu se lasă prea mult așteptate.

„Eu trăiam bine în Moscova. Aveam apartament cu o cameră. Am primit rol în „Наша Russia”, care mi-a schimbat radical viața. Eram foarte bucuros. Pentru o zi de filmări primeam 1.000 de dolari. În acest proiect am lucrat un an. Într-o zi am hotărât să-mi stâng toate economiile și să-mi vând apartamentul. Am adunat totul pentru a depune banii la bancă, iar după să-mi cumpăr un apartament cu două camere”, a povestiti Magdiaș la emisiunea „Прямой эфир” de la postul «Россия 1».

Însă, pe drumul spre bancă, a fost jefuit și a rămas fără nimic: fără bani, fără documente și fără vreun adăpost. Maghiaș a ajuns la spital, iar după ce a fost externat, a înțeles că a devenit un adevărat boschetar. Dormea în sălile de așteptare de la gări, iar într-o zi, o femeie l-a adăpostit, recunoscând în bărbatul care dormea la gară pe renumitul actor. Astfel, a reușit să pornească viața de la zero și să se gândească din nou la actorie.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.