23:17:44 19.04.2024
Stiri

Crezi că îmi pasă dacă mă placi SAU nu?

Știri 28.10.2018 15:53 Vizualizări4327 Autor: Ziarul National
Crezi că îmi pasă dacă mă placi SAU nu? sursa: google.ro


„Când ne permitem să existăm cu adevărat și pe deplin, noi înșelăm lumea cu viziunea noastră și o provocăm cu propriile noastre căi de a fi” – Thomas Moore

Este în natura noastră să vrem să fim plăcuți și acceptați. Dar, dacă vă opriți și vă gândiți pentru o clipă la cât de mulți oameni sunteți înconjurați, să nu mai vorbim câți oameni trăiesc în prezent în lume, veți vedea că este imposibil să vă placă toată lumea.

Pentru că indiferent cine ești și ce faci pentru viață, nu te poți aștepta la fiecare persoană cu care te-ai întâlnit să te placă. Poate că sună puțin descurajant, dar este adevărul. Nu toți oamenii te plac. Unii pot fi indiferenți față de tine, te invidiază și chiar te urăsc. Dar, așa funcționează interacțiunile sociale.

Ce gândesc ceilalți despre tine nu poate și nu ar trebui să-ți determine valoarea.

Opiniile lor, fie bune sau rele, nu au nimic de-a face cu cine ești ca persoană.

Suntem cu toții diferiți. Fiecare dintre noi are idei, convingeri, opinii, dorințe, nesiguranță, temeri, probleme.

Înțeleg cum te simți. Am fost acolo înaintea ta. Eram genul de fată care a încercat din greu să se potrivească unui tipar. Indiferent de contextul social, am vrut ca alții să mă accepte și să mă placă. Aveam nevoie de aprobarea lor și m-am îngrijorat de ceea ce au crezut și au spus despre mine. Și când am avut opinii diferite față de ceilalți, nu le-am exprimat niciodată. În schimb, le-am păstrat pentru mine, pentru că nu am vrut ca alții să creadă că sunt diferită de ei.

Dar, fata aceea a plecat. Nu mai sunt ca ea acum.

Nu mai sunt liniștită, timidă și rezervată. Acum, sunt tare și temperamentală. Sunt deschisă și directă. Sunt încrezătoare. Îmi îmbrățișez adevăratul meu sine autentic și nu mă tem să fiu diferită de restul.

Sunt doar eu însămi.

Și dacă nu poți face față acestei situații, dacă nu mă poți accepta pentru cine sunt, nu am nevoie de tine în viața mea. Poți să gândești și să spui despre mine orice vrei, dar nu voi permite niciodată identitatea și valoarea de sine să depindă de părerile tale despre mine.

Mă cunosc foarte bine și când cineva încearcă să-mi spună „cine sunt cu adevărat, sună ca o glumă.

Nu am nevoie de cineva să-mi sublinieze slăbiciunile și greșelile. Sunt deja conștientă de ele și le accept și mă iubesc așa cum sunt.

Și nu-mi pasă de cineva care nu știe nimic despre mine, dar îndrăznește să mă critice și să mă judece. Adică, cât de superficial trebuie să fii pentru a judeca și a eticheta pe cineva ca arogant, stupid, leneș, imoral și nu știu ce altceva?

Și să spunem asta chiar aici, chiar acum. S-ar putea să crezi că sunt auto-îngăduitoare, egoistă sau ciudată, dar hei, știi ce? Nu mă simt obligată să te înțeleg. Nu sunt obligată să fiu ca toți ceilalți.

Pentru că oamenii ca tine, care îi judecă pe alții fără să știe nimic despre ei, nu merită atenția mea. Nu-mi pasă de concepția ta greșită și de denigrarea comentariilor despre mine, pentru că nu mă vor face să mă simt rău cu mine și să-mi distrugă încrederea în sine.

De fapt, ceea ce crezi și spui despre mine, definește doar tipul de persoană în care te afli tu. Îți dezvăluie culorile tale adevărate, lipsa de identitate și stima de sine.

Nu sunt ca tine. Nu îi judec pe alții înainte de a-i cunoaște bine. Nu îmi formulez opinii despre ei pe baza propriilor mele greșeli, nesiguranțe și probleme personale.

Nu-mi pasă de imaginea pe care o ai despre mine, pentru că știu cine sunt și știu ce merit.

Sunt conștient de tot ce mă înconjoară și sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat viața. Și cel mai important, știu că sunt întotdeauna adevărată pentru mine.

Nu-mi pasă să-i mulțumesc pe alții pentru că știu că e imposibil. Deoarece, indiferent de cât de bun ești pentru cineva și indiferent de cât de mult încerci să-i faci fericiți și să fii acolo pentru ei, atunci când nu mai au nevoie de tine, ei vor găsi întotdeauna ceva de spus despre tine. Da, puțini sunt cei care știu ce înseamnă să fii recunoscător.

Dacă nu încercăm să satisfacem așteptările celorlalți, putem să ne trăim propria viață. Eu sunt cea care scrie capitolele vieții mele, nu tu, nici altcineva.

Pentru că știu că dacă încerc să fiu persoana pe care ceilalți o așteaptă, nu voi mai fi eu însămi. Mă voi simți goală și pierdută. Nu voi mai trăi.

Deoarece cu cât încerci mai mult să fii ca altcineva, cu atât vei fi mai puțin demnă.

Deci, ultimele cuvinte – eu sunt cine sunt și mă voi accepta mereu și mă voi iubi ca atare.

Îmi voi trăi propria viață așa cum cred că este mai bine pentru mine.

Sursa: frumusetesisuflet.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md