01:51:20 17.04.2024
Stiri

Cazul celor 22 de moldoveni ținuți OSTATICI la o fermă din Spania: 17 au fost aduși ACASĂ, iar cinci au rămas, dar și-au schimbat angajatorul

Social 28.10.2018 16:13 Vizualizări2498 Autor: Ziarul National
Cazul celor 22 de moldoveni ținuți OSTATICI la o fermă din Spania: 17 au fost aduși ACASĂ, iar cinci au rămas, dar și-au schimbat angajatorul


Șaptespreceze cetățeni ai R. Moldova din cei 22 ținuți ostatici la o fermă din regiunea Albacete, Spania, au ajuns astăzi la Chișinău.

Alți cinci cetățeni din cei 22 au luat decizia de a rămâne în continuare în Spania, doar că la un alt angajator.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că, imediat ce strigătul disperat al grupului de moldoveni a fost făcut public, Ambasada Republicii Moldova la Madrid a întreprins o serie de acțiuni pentru a-i ajuta.

Inițial, au fost notificate autoritățile spaniole, agentul consular s-a deplasat la fața locului, misiunea a asigurat cetățenii moldoveni cu produse de primă necesitate și a mijlocit contactele cu forțele de ordine, precum și în toate acțiunile legate de identificarea unui loc de cazare temporară și, în final, repatrierea acestora în Republica Moldova.

În urma depunerii depozițiilor și finalizării procesului de judecată, care a avut loc la finele acestei săptămâni, cu sprijinul OIM au fost achiziționate biletele de călătorie cu avionul spre Chișinău prin Istanbul, iar Consulatul Republicii Moldova la Istanbul a acordat toată asistența necesară cetățenilor moldoveni pe perioada escalei.

Menționăm că unul dintre cetățenii aflați în acel grup a reușit să filmeze condițiile mizere în care erau cazați moldovenii și i-a trimis imaginile activistului Oleg Brega care le-a făcut publice. În filmuleț, victima spunea că se află acolo împreună cu alți 25 de moldoveni, suferă de foame și sunt amenințați de patron că îi împușcă dacă vor încerca să plece.

Citiți întreaga lor poveste AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md