Cercetătorii australieni au fost surprinşi să descopere o creştere de 300% a exemplarelor de crocodili în zonele anumitor râuri din Australia de Vest, a declarat Andy Halford, responsabil în cadrul Departamentului parcuri şi specii sălbatice al statului Australia de Vest, anunţă Agerpres.

Spre exemplu, doar într-o anumită zonă a râului Roe populaţia de crocodili a crescut de la 112 exemplare, în 1986, la 350 de exemplare, în prezent.

De asemenea în regiunea Kimberly numărul exemplarelor de crocodili a crescut semnificativ după ce a fost interzisă vânarea acestor reptile în anii '70.
Să trăieşti într-o zonă cu animale periculoase face parte din modul nostru de viaţă în Kimberly, a mai spus Andy Halford, menţionând că în apropierea casei sale sunt crocodili, şerpi şi alte specii destul de periculoase.

În ultimii ani, în unele oraşe de coastă din Australia de Vest a fost observată o creştere a prezenţei crocodililor pe plaje, determinând autorităţile să închidă plajele respective accesului publicului.

Potrivit bazei de date Crocbit de la Universitatea Charles Darwin unde sunt indexate atacurile crocodililor la adresa oamenilor, din 1971 până în prezent 99 de oameni au fost atacaţi de crocodili în Australia, iar 27% dintre aceştia au murit.