Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei, potrivit Reuters.

Avionul de tip ATR 42 al companiei Trigana Air a pierdut contactul în jurul orei locale 15:00, după ce a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura.

a

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulți, 5 copii și 5 membri ai echipajului, precizează AFP.

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control și a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puțin timp după orele 15:00, scrie Agerpres.

„Nu știm ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor și ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autoritățile locale”, a declarat acesta pentru AFP. Potrivit lui Barata, „prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă”. „E foarte înnorat. Condițiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...