/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Bașcanul UTA Găgăuzia: Erdogan a transmis multe mesaje autorităților moldovenești, inclusiv de susținere a autonomiei

missing
27 octombrie 2018, ora 08:03

„Erdogan a transmis multe mesaje autorităților Republicii Moldova. Aceasta nu a fost pur și simplu o vizită cu ocazia căreia au fost deschise obiecte sociale, el i-a subliniat președintelui faptul că UTA Găgăuzia este un pod în relațiile Republicii Moldova cu Turcia și că autonomia găgăuză are legislație care trebuie respectată și că autonimia găgăuză trebuie susținută”, a spus bașcanul.

Irina Vlah a declarat că actualmente în Parlament sunt trei proiecte de legi despre care s-a discutat foarte mult și referitor la care Erdogan și-a explicat clar poziția și a cerut ca în legislativ legile să fie adoptate în redacția propusă de găgăuzi. „Acesta este un semnal foarte serios și o susținere foarte serioasă”, a afirmat bașcanul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram