03:16:25 20.04.2024
Stiri

Jurnaliștii postului „Rossia 24” nu vor reflecta alegerile din Găgăuzia de la fața locului. Le-a fost INTERZIS accesul în R. Moldova

Social 19.03.2015 11:51 Vizualizări1482 Autor: Stela Mihailovici


Jurnaliștii postului „Rossia 24” nu vor reflecta alegerile din Găgăuzia de la fața locului. Le-a fost INTERZIS accesul în R. Moldova captura video

Jurnaliștii postului de televiziune „Rossia 24”, care intenționau să ajungă în Găgăuzia pentru a reflecta alegerile din 22 martie pentru funcția de bașcan, nu au putut intra pe teritoriul R. Moldova.

Echipa de filmare a fost oprită de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău și a fost întoarsă la Moscova. „Jurnaliștii nu și-au putut argumenta scopul călătoriei și lipseau acreditările necesare. Aceștia au fost stopați pe aeroport și au fost întorși în Federația Rusă cu următoarea cursă aeriană spre Moscova”, a precizat pentru Ziarul NAȚIONAL șefa Serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Daniela Mânzatu.

Redactorul-șef al postului de televiziune „Rossia 24”, Evgheni Bekasov, a declarat pentru „Ria Novosti” că „R. Moldova manifestă un comportament agresiv și ostil față de presa rusă”, iar în anul curent Chișinăul ar fi interzis de câteva ori accesul jurnaliștilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Evgheni Bekasov a confirmat că echipa de filmarea care intenționa să se deplaseze în Găgăuzia nu avea acreditări obținute de la Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău și de la Comisia Electorală Centrală.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sistat anterior emisia postului de televiziune „Rossia 24” pe teritoriul R. Moldova, pentru jumătate de an, pentru că prezintă materiale jurnalistice de propagandă și tratează unilateral situația din Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md