Linkuri accesibilitate

Canalul ucrainean de televiziune Hromadske a dat publicității testamentul regizorului ucrainean Oleg Sențov (VIDEO)


Cineastul ucrainean Oleg Sențov este laureatul premiului Saharov 2018
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:18 0:00

Cineastul ucrainean Oleg Sențov este laureatul premiului Saharov 2018

Canalul ucrainean de televiziune Hromadske a dat publicității testamentul regizorului ucrainean Oleg Sențov, aflat în închisoare în Rusia.

Testamentul a fost redactat în 7 septembrie, și în el i se cere regizoarei Eugenia Vradiy să facă filme bazate pe cinci scenarii ale sale - „Rinoceri”, „Lume strălucitoare”, „Kai”, „Ciori” și „Kristi”, în cazul morții lui Sențov. Ultimele trei scenarii au fost scrise de regizor în arest. Potrivit testamentului, Oleg Sențov vrea ca cei doi copii ai săi, o fată și un băiat, să primească banii obținuți de pe urma filmelor.

Canalul de televiziune Hromadski a prim testamentul lui Sențov de la verișoara acestuia Natalia Kaplan. Avocatul lui Oleg Sențov, Dmitri Dindze a conformat pentru radio Europa Liberă că documentul este autentic. Testamentul a fost dat publicității la o zi după ce Parlamentul European i-a decernat regizorului ucrainean premiul Saharov pentru libertatea de conștiință.

Oleg Sențov a încetat recent greva foamei pe care o începuse în luna mai. El a fost condamnat în Rusia la 20 de ani de închisoare sub acuzația că ar fi pus la cale acțiuni teroriste în Crimeea, acuzație despre care se spune că e fabricată, și că de fapt a fost pedepsit astfel pentru că a fost unul din criticii cei mai vocali ai anexării peninsulei ucrainene Crimeea.

XS
SM
MD
LG