20:37:37 19.04.2024
Stiri

Podul de 18 milioane de lei, care asigură accesul oamenilor din 12 localități spre Anenii Noi, a fost DESCHIS pentru circulație

Social 26.10.2018 14:19 Vizualizări1501 Autor: Ziarul National
Podul de 18 milioane de lei, care asigură accesul oamenilor din 12 localități spre Anenii Noi, a fost DESCHIS pentru circulație


Lucrările de construcţie a podului din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, s-au încheiat. Podul a fost deschis astăzi pentru circulație, iar populația din 12 localități are asigurat accesul spre centrul raional.

„Podul este un simbol, care unește oameni și localități și la propriu și la figurat”, a spus premierul Pavel Filip, care a participat la inaugurarea podului.

Podul redeschis pentru circulație face parte din drumul regional Floreşti - Anenii Noi şi asigură legătura între mai multe artere locale.

Până la reconstrucție, podul era deteriorat, inclusiv din motivul deplasării permanente a mașinilor de mare tonaj. Astfel, acesta a fost închis în iulie 2017, iar în toamna anului trecut au început lucrările de construcție. Podul vechi a fost demolat și construit altul de la zero, conform standardelor europene.

Valoarea totală a lucrărilor de construcție se ridică la 18 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat.

Tot astăzi, premierul Filip a inspectat astăzi șantierul de construcție a drumului din satul Speia, Anenii Noi. În prezent, aici se află în lucru 1,7 km, iar în total vor fi reabilitați 2,2 km de drum. În acest scop, din Fondul rutier au fost alocate circa 30 de milioane de lei.

„Am promis oamenilor din satul Speia că până la sfârșitul mandatului vom reabilita acest drum. Este o porțiune destul de complicată, trec multe camioane de mare tonaj, iar de fiecare dată când se încerca repararea nu se menținea pe foarte mult timp. De aceea am zis să venim cu o soluție fundamentală, chiar dacă reabilitarea durează mai mult, proiectarea este făcută în așa mod, încât acest drum să reziste mulți ani înainte”, a spus premierul.

Porțiunea de drum care leagă centrul raional cu cinci localități mari este renovată după tehnologii moderne, astfel încât să fie rezistentă la mașinile de mare tonaj care circulă permanent spre carierele de nisip din regiune.

În timpul apropiat, lucrările de construcție vor demara și în preajma satului Delacău, pe o porțiune de 4 km. Costul total al lucrărilor pentru construcția drumului Bulboaca-Delacău, cu o lungime de 28 de kilometri, este estimat la 189 de milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md