Renovată din banii turcilor musulmani, Igor Dodon va sfinți Președinția conform canoanelor creștinești. „Așa e normal la moldoveni”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Clădirea renovată a Președinției, din banii poporului turc de religie musulmană, va fi sfințită conform tuturor canoanelor creștinești. Președintele Igor Dodon nu vede o problemă în asta și spune că „așa și e normal la noi, la moldoveni”. Totuși, acesta a spus că „Mitropolitul Vladimir vrea să vină să sfințească”, nu că el l-ar fi chemat pe acesta.

„În următoarele zile Mitropolitul Vladimir vrea să vină să sfințească clădirea. Așa e și normal la noi, la moldoveni. Și în clădirea ceea când am trecut, după Timofti, noi am făcut sfințirea”, a spus Igor Dodon în cadrul turului de presă oferit pentru emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8 prin noul sediu inaugurat în cadrul vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan de săptămâna trecută.

Acesta a mai spus că preconizează ca până la finele anului, atunci când va marca doi ani de la inaugurarea în funcția prezidențială, să treacă deja în noul său birou.

„Preconizăm la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, după ce se instalează mobila în toate birourile, să trecem cu colectivul încoace. Suntem conform statelor 80 și ceva de persoane, în realitate – suntem 55 sau 60 de persoane, mulți sunt în concediu de maternitate”, a mai spus Dodon.

Ulterior, aflându-se în cabinetul președintelui, acesta a spus că nu a stat încă în fotoliul prezidențial, urmând să se așeze ultimul, abia după ce toți ceilalți angajați ai Președinției, vor fi în noile lor birouri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...