07:20:50 20.04.2024
Stiri

Președintele „tuturor”, „dat de Dumnezeu”, vorbește numai din numele socialiștilor despre alegerile parlamentare: „Noi facem majoritate parlamentară sau singuri, sau cu independenții. Dacă nu, alegeri anticipate”

Partide/Comunicate 26.10.2018 12:01 Vizualizări1505 Autor: Ziarul National
Președintele „tuturor”, „dat de Dumnezeu”, vorbește numai din numele socialiștilor despre alegerile parlamentare: „Noi facem majoritate parlamentară sau singuri, sau cu independenții. Dacă nu, alegeri anticipate”


Președintele Igor Dodon se arată convins că, după alegerile parlamentare din februarie 2019, în noul Parlament vor fi „trei forțe mari” - socialiștii, democrații și opoziția proeuropeană.

„Vor fi aceste forțe, PSRM, PD, PAS cu PPDA, dar vor fi și independenți. Pentru PD va fi important ca toți cei care au trecut independent să fie trecuți în fracțiunea lor pentru a arăta că sunt mari și tari. Vor să arate că fracțiunea lor este mai mare ca PAS cu PPDA și mai mare ca PSRM, ceea ce nu este real. Dacă vor fi cinci-șase independenți de care va depinde formarea majorității socialiștilor, noi (socialiștii - n.r.) vom discuta cu ei”, a declarat Igor Dodon ieri-seară, într-o emisiune la „Tv8”.

Fostul șef al socialiștilor nu exclude că în 2019 ar putea fi organizate alegeri anticipate, „mai mult de 50% dacă nu obținem majoritatea” și dacă nu se va reuși crearea unei coaliții de guvernare. În același timp, Dodon exclude o alianță cu democrații.

„Noi (socialitii - n.r.) facem majoritate parlamentară sau singuri, sau dacă vor fi candidați independenți adevărați, atunci vom discuta cu ei. Dacă nu, este probabilitatea mare ca în anul 2019, după alegerile ordinare, să avem alegeri anticipate în a doua jumătate a anului 2019. Occidentul va încerca din nou să unească dreapta proeuropeană cu PD, așa cum a făcut-o în toți acești ani. Niciodată nu spuneți că este imposibil. Filat a spus că Plahotniuc este Nr.1 și cel mai rău, dar a fost chemat la Bruxelles și s-a dus acolo cu Plahotniuc”, a afirmat Dodon.

Șeful statului a ținut să amintească faptul că și Maia Sandu l-a votat pe Andrian Candu în funcția de spicher.

„Nu putem merge cu cei care au fost la guvernare în ultimii nouă ani. Experiența demonstrează că încercările de a face o coaliție cu cineva din dreapta nu s-au soldat cu succes. Am fost unul dintre negociatori în 2010, când din partea PCRM am obținut 42 de mandate. (...) În 2010 am discutat tot absolut, structura Guvernului, cine-i prim-ministru. Și ce a făcut PD? A utilizat aceste negocieri pentru a obține mai mult de la PLDM și s-au dus în dreapta”, a amintit Dodon.

Menționăm că datele ultimelor sondaje de opinia arată că patru partide ar accede în Parlament la viitoarele alegeri. În timp ce PAS și PPDA afirmă că nu vor face coaliție cu regimul Plahotniuc-Dodon, socialiștii exclud, în declarații, alianța cu PD și cu opoziția proeuropeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md