18:13:56 28.03.2024
Stiri

Atenție! // Nu vă mai ÎNCĂRCAȚI telefoanele în pat, peste noapte

Știri 26.10.2018 11:00 Vizualizări3374 Autor: Ziarul National
Atenție! // Nu vă mai ÎNCĂRCAȚI telefoanele în pat, peste noapte Sursa: avantaje.ro


Fotografiile pe care Departamentul de Pompieri din New Hampshire le-a postat pe Facebook nu fac decât să confirme un lucru pe care îl bănuiam cu toții: telefonul mobil, laptopul sau tableta se transformă în potențial pericol în momentul în care decidem să le lăsăm la încărcat peste noapte… lângă noi în pat sau sub pernă. Concluzia este mai mult decât evidentă: nu vă mai încărcați telefoanele în pat, peste noapte!!!

Adolescenții sunt primii vizați în această chestiune a telefoanelor mobile lăsate la încărcat peste noapte. Absolut toți părinții trebuie să verifice dacă tânărul sau tânăra rebelă care-și petrece cea mai mare parte a serii cu ochii în telefonul mobil, adoarme cu telefonul cablat la încărcător aflat în pat, în proximitatea pernelor, pilotei sau a păturilor.

Pe pagina de Facebook a departamentului de pompieri din New Hampshire, au fost publicate o serie de fotografii din care se distinge clar un încărcător de Iphone care a făcut un scurtcircuit arzând cearșaful și pătura cu care a fost acoperit.

Cercetările spun că 53% dintre adolescenți își încarcă telefoanele mobile și tableta fie sub pernă, fie în pat lângă ei în timpul somnului. Lucru deja dovedit a fi extrem de periculos. Căldura generată nu se poate disipa, iar temperatura gadget-ului va fi din ce în ce mai ridicată. Riscul să se aprindă prin combustie este foarte mare, spun specialiștii, iar pompierii confirmă acest lucru.

Întrebarea legitimă care se poate pune în acest caz este: care este cel mai potrivit loc unde poate fi încărcat telefonul fără niciun risc?

Răspunsul pompierilor din New Hampshire a fost clar: pe o suprafață plană, solidă, bine aerisită, iar aparatul (telefon, tabletă, laptop) nu se acoperă niciodată cu nimic.

Pe de altă parte, reprezentanții companiilor de telefoane mobile nu ne sfătuiesc să ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Odată ce bateria se încarcă și ajunge la procentajul maxim, cablul trebuie scos din telefon.

În caz contrar vor exista repercusiuni asupra bateriei. Durata ei de viață va fi semnificativ mai mică.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md