03:37:37 19.04.2024
Stiri

Candu TAIE din elanul lui Năstase, care ar putea candida într-o circumscripție cu Plahotniuc. „Am întrebări ce țin de integritate și de agenda sa ascunsă”

Politică 26.10.2018 11:39 Vizualizări4595 Autor: Ziarul National
Candu TAIE din elanul lui Năstase, care ar putea candida într-o circumscripție cu Plahotniuc. „Am întrebări ce țin de integritate și de agenda sa ascunsă” facebook


Spicherul Andrian Candu nu crede că președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, i-ar crea mari probleme liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, în cazul în care ar candida în aceeași circumscripție la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. De asemenea, Candu a pus la îndoială integritatea lui Năstase, care ar avea o „agendă ascunsă”.

Declarații în acest sens au fost făcute ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc va candida în circumscripția din Nisporeni, Andrian Candu a precizat că nu s-a luat încă nicio decizie privind potențialii candidați ai partidului: „Nimeni nu a pus cruce pe nimic. Niciodată nu spui niciodată. Întotdeauna lași perspective. Niciodată nu trebuie să arzi podurile unor posibilități și oportunități”.

Mai mult, acesta a zâmbit atunci când a auzit că Năstase ar putea candida și câștiga circumscripția de la Nisporeni, raionul de baștină al liderului PD. „Bravo lui (că nu a exclus că va candida în circumscripția în care va fi Vlad Plahotniuc n.r.)”. Andrian Candu mai spune că, dacă s-ar întâmpla așa, atunci Plahotniuc ar câștiga detașat în fața lui Năstase. „Credeți? (că va fi o luptă aprigă între cei doi n.r.) Nu cred. Bănuiesc că Vlad Plahotniuc câștigă din prima”, a adăugat acesta.

De asemenea, vicepreședintele PD menționează că nu s-a renunțat nici la ideea unei coaliții cu partidul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase, chiar dacă în privința integrității ultimului are mai multe întrebări.

„Când sunt întrebat dacă vom face o coaliție cu Maia Sandu, eu spun: „Da, probabil”. Și cu Năstase. Dacă în privința Maiei Sandu am mai puține semne de întrebare, deși am multe întrebări cu privire la mesaje, comportament, dar în privința lui Năstase chiar am întrebări ce țin de integritate, de agenda ascunsă a acțiunilor, de elementele de finanțare, interese de grup. Cu Năstase aș fi mai atent în crearea unei coaliții, dar cu Maia Sandu lucrurile sunt mai clare”, a punctat spicherul.

Întrebat cum comentează declarațiile lui Mihai Ghimpu și ale lui Renato Usatîi, care sunt convinși că Năstase nu va fi admis să candideze la parlamentare, Andrian Candu a spus că nu are nicio problemă să fie coleg de Parlament cu liderul PPDA. „Nu am nicio problemă (că va fi coleg în Parlament n.r). Am zis că am unele semne de întrebare cu privire la integritatea sa. Dar atât timp cât se respectă condițiile legale, atunci să candideze, să câștige și să ajungă în Parlament”.

În cadrul aceleiași emisiuni, Candu a respins afirmațiile opoziției de dreapta, precum că PD va face alianță cu socialiștii, mai ales că ambele formațiuni se declară „Pro Moldova”.

„Doar că viziunile sunt puțin diferite. Nu este un secret că PSRM este considerat mai mult un partid prorus. Nu îmi imaginez cum am putea să ne așezăm la o masă și să lucrăm la un program de guvernare comun. Noi suntem în contradicție cu PSRM. Noi am fost învinuiți că facem alianță cu socialiștii, că suntem proruși, dar acestea sunt doar vorbe. Cel mai important este ca oamenii să treacă în revistă faptele”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md