16:30:11 29.03.2024
Stiri

Sharapova şi Halep, „schimb” de sponsori. De ce Nike n-ar vrea să mai audă de „Masha”

Sport 26.10.2018 08:01 Vizualizări3056 Autor: Ziarul National
Sharapova şi Halep, „schimb” de sponsori. De ce Nike n-ar vrea să mai audă de „Masha” Sursa: digisport.ro


Jurnaliştii de la The Sun continuă să susţină că Nike va rupe contractul cu Sharapova, la finalul acestui sezon. Rusoaica speră că va semna cu Adidas. Dacă se va întâmpla asta, vom avea, în decurs de un an, o modificare la vârf în privinţa sponsorilor: e practic vorba de un „schimb” între cele mai bune jucătoare de tenis din Europa de Est, în ultimul deceniu.

Deşi agentul său a negat că Nike va renunţa la „Masha”, englezii garantează că sportiva de 31 de ani, fost lider WTA şi câştigătoare a cinci trofee de Grand Slam, va fi nevoită să îşi caute alt sponsor tehnic. Ea a semnat în 2010 un contract pe opt ani cu Nike, în valoare totală de 80 de milioane de dolari, dar a fost informată, sâmbătă, că e liberă să îşi caute alt contract, Nike nedorind să îi mai prelungească înţelegerea; asta deşi cele două părţi sunt împreună de 20 de ani.

Sharapova speră acum că va fi ofertată de Adidas, fostul sponsor tehnic al Simonei. Rămâne de văzut dacă germanii, care i-au oferit lui Naomi Osaka 10 milioane de euro pe an, se vor gândi la un contract pentru rusoaică. Cel mai probabil o vor face, crede The Sun, doar că suma va fi mult mai mică decât cea oferită de Nike (10 milioane/an).

La finalul acestui an, alte contracte de reprezentare între jucători de tenis şi Nike ar urma să expire, printre care cele ale spaniolului Rafael Nadal şi americancei Serena Williams. Ambii însă vor prelungi, aproape sigur, spre deosebire de Sharapova.

De notat că Nike a vrut să rupă iniţial înţelegerea cu Sharapova când a izbucnit scandalul de dopaj. Ulterior au decis să o susţină, dar în acest moment performanţele „Mashei” nu mai justifică un nou contract.

Două milioane de dolari primeşte Halep din colaborarea cu Nike, contractul fiind semnat în primăvară pentru patru ani.

Sursa: digisport.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md