A demarat procedura de înregistrare a centrelor medicilor de familie şi a cabinetului individual al medicului de familie

Cei care vor să-și înregistreze un cabinet individual al medicului de familie sau un centru al medicilor de familie pot depune cererile la Agenția Servicii Publice.

Înregistrarea se face conform procedurilor prevăzute de Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Astfel, centrele medicilor de familie se înregistrează conform procedurii înregistrării de stat a persoanelor juridice, iar cabinetul individual al medicului de familie – conform procedurii prevăzute pentru întreprinzătorii individuali.

Persoanele juridice pot depune cererile de înregistrare la Centrele Multifuncționale sau subdiviziunile Agenției Servicii Publice din localitățile unde își au sediul. D

acă se dorește înregistrarea întreprinzătorului individual – cererea se depune în localitatea de reședință indicată în buletinul de identitate. La înregistrare, solicitanții trebuie să prezinte actele de constituire împreună cu avizul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cabinetul individual al medicului de familie și centrul medicilor de familie reprezintă forme de organizare a activității profesionale a medicilor de familie, titulari ai practicilor prin care aceștia își exercită independent profesiunea.

Noile servicii oferite de ASP sunt parte a Reformei Asistenței Medicale Primare demarate de Guvern, ce prevede că medicul de familie își poate alege individual forma de activitate:

cabinet individual;
centrul medicilor de familie, fondat de doi și mai mulți medici de familie titulari;
angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Cabinetul individual al medicului de familie și centrul medicilor de familie își vor putea desfășura activitatea în continuare în spațiile din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, puse la dispoziție prin comodat de autoritățile administrației publice locale și centrale, ori vor putea activa în alte spații private proprii sau luate în locuțiune.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.