Studiu: Alternativele electronice sunt mai puțin nocive decât țigările tradiționale

Diez – 960×480

Un raport al Parlamentului Britanic, ce a vizat produsele cu nicotină cu risc redus, arată că țigările electronice sunt cu 95% mai puțin nocive decât țigările convenționale și acestea pot fi o armă importantă împotriva fumatului.

Reprezentanții Public Health England, o agenție a Ministerului Sănătății din Marea Britanie, au afirmat: „Dacă sunt folosite corect, țigările electronice pot fi o armă cheie în lupta împotriva fumatului a sistemului de sănătate britanic”. Raportul s-a expus și asupra produselor care încălzesc tutunul, iar concluzia experților este că acestea sunt cu circa 90% mai puțin nocive decât țigaretele convenționale.

Afirmația este susținută și de Comisarul Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), Scott Gottlieb. El a declarat în cadrul unui reportaj pentru CBS Sunday Morning, că riscul de îmbolnăvire pentru cei 38 de milioane de fumători ai Americii poate fi micşorat prin alternative mai puțin dăunătoare: reducerea cantității de nicotină din țigări și utilizarea țigărilor electronice. „Nicotina nu este o substanță complet benignă și are anumite efecte secundare, dar cauza cancerului sunt substanțele cancerigene din tutun, care sunt rezultate ale arderii”. Cu alte cuvinte, nu nicotina este cea care ucide, ci fumul. Prin urmare, produsele alternative care încălzesc tutunul sau țigaretele electronice reduc considerabil riscul de a face cancer.

Andre Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International a vorbit în cadrul aceluiași reportaj despre dispozitivul de încălzire a tutunului, IQOS. Tehnologia Heat-not-Burn presupune încălzirea tutunului, însă fără arderea sa. Astfel, IQOS funcționează fără fum, scrum și cu mai puțin miros față de țigaretele clasice, iar utilizatorii pot simți gustul autentic al tutunului, susțin reprezentanții Philip Morris.

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății a plasat Republica Moldova la jumătatea clasamentului fumătorilor din statele lumii, cu 46%, ceea ce înseamnă că aproape 5 din 10 bărbați moldoveni fumează.

Sursa: Unimedia cu referire la CBS Sunday Morning

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente