‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMADRM va elabora un nou Program de dezvoltare a horticulturii

MADRM va elabora un nou Program de dezvoltare a horticulturii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va elabora, până la sfârșitul anului curent, un nou Program de dezvoltare a horticulturii din țara noastră. Scopul este de a stabili principalele necesități în dezvoltarea sectorului, acțiunile necesare pentru dezvoltarea piețelor actuale și accesarea de noi piețe de desfacere pentru produsele horticole moldovenești, informează serviciul de presă a MADRM.

Ministrul Nicolae Ciubuc a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în elaborarea studiului de fezabilitate ce prezintă situația actuală în sectorul horticulturii pe diferite verigi a lanțului valoric: fructe, struguri de masă, legume și derivatele acestora și a menționat rolul acestor date în elaborarea Programului de dezvoltare a horticulturii din țara noastră.

„Documentul va pune accent pe oportunitățile de comercializare a producției, producerea fructelor și legumelor de calitate, precum și va include acțiuni de consolidare a capacităților producătorilor și procesatorilor, inclusiv a capacităților de infrastructură: păstrare, sortare, calibrare și procesare. Ne dorim ca acest document de politici să ofere o nouă abordare în dezvoltarea sectorului și să contribuie la sporirea competitivității produselor și serviciilor, să stimuleze atragerea investițiilor și inovațiilor pentru a răspunde cerințelor pieței, precum și să contribuie la dezvoltarea unei agriculturi durabile”.

Elaborarea proiectului Programului de dezvoltare a horticulturii din țara noastră va avea loc cu susținerea USAID, în cadrul proiectului Agricultura Performantă din Moldova.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii