Linkuri accesibilitate

Patriarhul Kiril al Rusiei și-a amânat vizita la Chișinău


Președintele Igor Dodon și Patriarhul KIril al Rusiei, Moscova, 25 decembrie 2017
Președintele Igor Dodon și Patriarhul KIril al Rusiei, Moscova, 25 decembrie 2017

Președintele Iogr Dodon a anunțat că vizita Patriarhului Kirl al Rusiei la Chișinău, a fost amânată. Vizita era programată pentru acest sfârșit de săptămână. Pe contul său de Facebook, președintele Igor Dodon a scris că a fost informat de Mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Ruse, despre această amânare. Și a precizat că săptîmâna viitoare, când va fi la Moscova, va discut despre o nouă data pentru o posibilă vizită.

Tot președintele Igor Dodon anunțase încă anul trecut, că Patriarhul Kiril urma să participle la „Congresul Mondial al Familiei” care s-a desfășurat la Chișinău în septembrie 2018. Fără participarea șefului BOR.

Pe 15 octombrie, sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să rupă relaţiile cu Patriarhia de la Constantinopol, după decizia acesteia de a acorda autocefalie Bisericii ortodoxe din Ucraina. Cu acea ocazie, președintele Igor Dodon asigura, tot într-o postare pe Facebook, că „Moldova – țara în care cca 98% din locuitori sunt ortodocși, a fost și va rămâne în lumea ortodoxă. Moldova a fost și va rămâne teritoriul canonic al Patriarhiei Moscovei”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG