16:59:04 29.03.2024
Stiri

Dosar penal pe numele unui deputat din opoziție? „Activismul meu deranjează, mai ales în sesiunea de toamnă a Parlamentului”

Politică 25.10.2018 15:19 Vizualizări2986 Autor: Ziarul National
Dosar penal pe numele unui deputat din opoziție? „Activismul meu deranjează, mai ales în sesiunea de toamnă a Parlamentului”


Deputatul liberal-democrat Iurie Țap ar fi vizat într-un dosar penal de înstrăinare ilegală a unui teren din Florești, în perioada în care dânsul era primar al orașului.

Potrivit voceabasarabiei.md, care face referire la „informații din dosar”, în anul 2000, Iurie Țap și-ar fi depășit atribuțiile și ar fi emis o dispoziție prin care înstrăinat ilegal un teren amplasat în orașul Florești, pe strada Pieței, cu o suprafață de aproximativ 20 de ari, pe care l-ar fi declarat ca fiind aferent obiectivului privatizat de Societatea cu Răspundere Limitată „Centaurus”.

Firma respectivă a cumpărat lotul cu doar 6 287 de lei, deși prețul de piață ar fi fost de 125 744 de lei. În acest mod, bugetul orașului Florești ar fi fost păgubit cu aproape 120 de mii de lei.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, deputatul Iurie Țap ne-a spus că nu a fost informat sau citat pentru a fi audiat în cadrul vreunui dosar și s-a întrebat cum de această informație a ajuns la „Vocea Basarabiei”, deși atât reprezentanții Procuraturii Generale, cât și cei de la Procuratura Anticorupție le-au declarat jurnaliștilor de acolo că nu cunosc nimic despre acest caz.

Deputatul a adăugat că, în anii 2013 - 2014, colegii din teritoriu l-au informat despre faptul că oamenii legii au deschis un dosar în acest caz pe fapt, nu pe numele său. De atunci au trecut patru ani și ar fi trebuit să existe o finalitate până acum, afirmă legislatorul.

Tot Țap ne-a spus că, acum două-trei luni, aceiași colegi din Florești l-au avertizat că liderii locali ai Partidului Democrat s-ar fi lăudat că „au o bâtă electorală” împotriva sa.

„Activismul meu deranjează, mai ales în sesiunea de toamnă a Parlamentului”, a declarat Iurie Țap, amintind inclusiv despre luările sale de cuvânt în timpul audierilor din Legislativ la subiectul recuperării banilor din miliardul sustras din sistemul bancar.

Totuși, liberal-democratul afirmă că în ceea ce privește terenul respectiv „au existat anumite probleme”, afirmând că nu dânsul s-a ocupat de caz, ci specialiștii Primăriei care erau asistați de reprezentanții statului în teritoriu pe domeniul privatizării, iar documentele au trecut și prin Prefectură: „Eu doar mi-am pus semnătura”.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare din februarie 2019, Iurie Țap nu a confirmat, dar nici nu a negat acest lucru, făcând trimitere la procesul de negocieri care are loc acum între PLDM, PAS și PPDA pentru formarea listelor electorale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md