/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/UPDATE/ Medicul Vadim Scarlat și alți trei suspecți în „dosarul judecătoarelor” vor sta în arest preventiv 30 de zile

missing
25 octombrie 2018, ora 16:51

ORA 16:51 Alți patru suspecți în „dosarul judecătoarelor” au primit mandate de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile. Este vorba despre medicul implicat în dosar, avocatul, asistentul judiciar și un incupat pe alt dosar.

Dat fiind faptul că celulele izolatorului CNA sunt arhipline, unii dintre suspecți vor sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Avocatul medicului Vadim Scarlat, care are statut de bănuit în dosar, susține că acesta pledează nevinovat. El nu s-a prezentat azi la ședință, potrivit apărătorului, din motive de sănătate.

ORA 14:02 Avocata Nadejda Agatii va sta în arest preventiv în penitenciar, pe un termen de 30 de zile.

Foto: Nadejda Agatii; Sursa: Zdg.md

Apărătorul lui Agatii spune că nu este de acord cu hotărârea instanței și că o va contesta. „Legea impune să se prezinte probe pertinente. Poate organul de urmărire are ceva probe, dar la demers acestea nu au fost anexate”, a declarat avocatul. La rândul ei, procurora care instrumentează cazul susține că toate probele au fost prezentate, fapt ce reiese și din decizia instanței.

Amintim că, în total, în „dosarul judecătoarelor”, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Ieri, magistrații de la Judecătoria sectorului Buiucani au emis mandate de arestare preventivă pe numele a cinci judecătoare și pe numele procurorei, implicate în dosar. Suspectele vor sta în arest preventiv la domiciliu și în izolator de la 20 la 30 de zile.

Vezi și:

Ce dosare răsunătoare au instrumentat anterior judecătoarele reținute azi de CNA și P

Cine este procurora, reținută ieri de CNA și PA și ce venit a obținut anul trecut din salariul de la Procuratură

Medicul reținut împreună cu cele 5 judecătoare e cercetat penal, pentru decesul unui nou-născut 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram