Echipa Universității de Stat din Moldova a câștigat Campionatul Național Universitar la Jocul de Dame

dame

Recent s-a încheiat concursul la Jocul de Dame din cadrul Campionatului Naţional Universitar, ediţia 2018, care s-a desfăşurat în incinta Clubului Republican de Şah şi Joc de Dame.

La competiţiile în cauză au participat cei mai buni studenţi-sportivi pasionaţi de acest joc al minţii, de la opt Instituţii de Învăţământ Superior din Republica Moldova: Universitatea de Stat, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”, Universitatea Tehnică, Universitatea Agrară de Stat, Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Bălţi „Alecu Russo”, Institutul de Relaţii Internaţionale (care după prima zi a abandonat competiţia) şi Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

O evoluţie meritorie a avut echipa Universităţii de Stat din Moldova, în frunte cu Cristina ZARUBA, multiplă Campioană Europeană şi Mondială, Maestră Internaţională, masterandă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Sportivii au dat dovadă de mai multă măiestrie, gândire reflexivă şi operatorie, gândire anticipativă, planificare mental, imaginaţie şi spirit de observaţie mai superior au obţinut victorii în toate întâlnirile, acumulând 18 puncte şi au intrat în posesia medaliilor de aur, Diplomei şi Cupei de Campioană.

Cu un total de 15,5 puncte, treapta a II- a a podiumului de onoare le-a revenit viitorilor medici, iar locul III şi l-a adjudecat echipa Universităţii Tehnice cu 12,5 puncte.

Iată componenţa echipei USM: I tablă – Cristina ZARUBA, Maestră Internaţională, II – Dumitru ZARUBA (fratele Cristinei), Candidat în Maeştri ai Sportului, Facultatea Ştiinţe Economice,  III – Dumitru ILIESCU, Candidat în Maeştri  ai  Sportului, Facultatea de Chimie şi Tehnologice Chimică şi tabla a IV – Galina LUNGU,Categoria I,  Facultatea de Litere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente