12:20:19 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Eroii români, comemorați la Cimitirul Central din Chișinău, de Ziua Armatei Române: „Este momentul în care cinstim memoria eroilor noștri căzuți pe câmpurile de luptă, pentru făurirea națiunii române”

Știri 25.10.2018 13:25 Vizualizări1574 Autor: Ziarul National
VIDEO // Eroii români, comemorați la Cimitirul Central din Chișinău, de Ziua Armatei Române: „Este momentul în care cinstim memoria eroilor noștri căzuți pe câmpurile de luptă, pentru făurirea națiunii române”


Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și ataşatul apărării militar şi aero al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, au participat astăzi la ceremonia militară de comemorare a eroilor români organizată la Cimitirul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din incinta Cimitirului Central din mun. Chișinău, cu ocazia Zilei Armatei Române, marcată pe 25 octombrie.

După ce un sobor de preoți de la Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatului Plaiurilor a oficiat un ceremonial religios, Ambasadorul Ioniță, dar și oficiali ai Ministerului Apărării au depus flori în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

„25 octombrie e ziua când sărbătorim Armata Română. Se cuvine în astfel de momente să ne plecăm cu gratitudine, cu respect și mândrie asupra semnificației acestei zile importante. Această zi este importantă atât pentru Armata Română, cât și pentru întreaga națiune română. Este momentul în care cinstim memoria eroilor noștri căzuți pe câmpurile de luptă, pentru făurirea națiunii române. Acești eroi participă în continuare la misiuni internaționale alături de aliații noștri. Acești eroi luptă pentru a apăra valorile și principiile care sunt legate de statul de drept, de suveranitatea națională, de independență și respect față de noi”, a declarat la eveniment Ambasadorul Daniel Ioniță.

Oficialul a menționat că este foarte important că a fost ales anume Cimitirul Central din Chișinău pentru marcarea Zilei Armatei Române. „Acest cimitir găzduiește somnul de veci al eroilor care și-au sfârșit viața în Primul Război Mondial. Mi se pare important că astăzi suntem împreună cu aliații noștri din NATO și de partenerii strategici din R. Moldova. Cred că astfel putem transmite un mesaj legat de viitor. Să ne promitem nouă, cei care suntem aici, că vom acționa în continuare pentru asigurarea securității, stabilității, pentru pace și bunăstare”, a adăugat Ambasadorul României la Chișinău.

Diplomatul i-a îndemnat pe cei prezenți să nu-i uite niciodată pe eroii care și-au sacrificat viața pentru generațiile viitoare. „Trebuie să le ducem memoria acestor eroi mai departe și să vărsăm o lacrimă de recunoștință peste mormintele lor. La mulți ani Armatei Române!”, a conchis Ambasadorul.








Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md