Principală  —  IMPORTANTE   —   Medicul din dosarul mitei pentru…

Medicul din dosarul mitei pentru judecători este vizat într-o cauză privind decesul unui nou-născut

Foto: Facebook/Clubul Nostru

Medicul Vadim Scarlat, vizat în dosarul mitei pentru judecători, este învinuit că a transmis unui magistrat 2000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluție favorabilă într-un dosar penal în care medicul avea calitate de învinuit.

UPDATE: Arest preventiv pentru medicul Vadim Scarlat, care ar fi mituit judecătorii

Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului.

„Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat”, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Procurorii vor cere astăzi, 25 octombrie, mandat de arest preventiv pe numele medicului.

Vadim Scarlat activează în calitate de medic ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei și Copilului, dar și la o clinică privată din Capitală. Pe rețelele de socializare, dar și în mai multe articole de presă, Scarlat este cotat ca fiind unul dintre ce mai buni obstetricieni din țară. Soția medicului susține că acesta este nevinovat și totul este o înscenare.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la de la medic și inculpat către magistrați.

Foto: Facebook/Clubul Nostru