13:14:37 18.04.2024
Stiri

Iurie Leancă, la București: „România va sprijini în continuare cursul de implementare a reformelor și parcursul de integrare europeană a R. Moldova”

Politică 25.10.2018 12:08 Vizualizări995 Autor: Ziarul National


Iurie Leancă, la București: „România va sprijini în continuare cursul de implementare a reformelor și parcursul de integrare europeană a R. Moldova” facebook

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al R. Moldova, Iurie Leancă, care a efectuat o vizită de lucru la București, a primit asigurări că România va sprijini în continuare cursul de implementare a reformelor vitale pentru republica noastră și parcursul său de integrare europeană.

În cadrul vizitei, Leancă a avut întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, viceprim-ministrul pentru Proiecte Strategice, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici și alți oficiali.

Pe agenda discuțiilor au fost relațiile cu Uniunea Europeană și rolul României în contextul preluării de la 1 ianuarie 2019 a Președinției Consiliului UE, dimensiunea relațiilor bilaterale în contextul anului Centenar și noile proiecte care urmează a fi inițiate cu sprijinul financiar al României, situația social-politică din cele două țări și alte subiecte de interes comun.

„România este un prieten foarte prețios pentru țara noastră. Atât autoritățile de la Chișinău, cât și populația R. Moldova cunosc și apreciază acest lucru. Cu ocazia preluării de la 1 ianuarie 2019 a Președinției Consiliului UE, oficialii de la București au dat asigurări că România va sprijini în continuare cursul de implementare a reformelor vitale pentru R. Moldova și parcursul său de integrare europeană”, a menționat Iurie Leancă.

De partea cealaltă, autoritățile de la București a încurajat guvernarea de la Chișinău să continue reformele și să facă parcursul european al R. Moldova ireversibil.

Vicepremierul român, Ana Birchall, a subliniat că „România susține R. Moldova în parcursul său european, pe care îl dorim a fi ireversibil”, în baza Parteneriatului nostru Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. „Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri concrete la așteptările de prosperitate, siguranță, stabilitate ale cetățenilor Republicii Moldova”, a transmis Ana Birchall.

Totodată, Ana Birchall a evidențiat că susținerea parcursului european al R. Moldova va continua să fie„una dintre prioritățile României, inclusiv în perioada următoare”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md