00:03:32 25.04.2024
Stiri

Voronin cere din nou DEMISIA lui Leancă: „În legătură cu faptul că duminică voi, democrații, ați trecut pe altă cale de dezvoltare a R. Moldova, eu cred că e de prisos funcția de vicepremier pentru Integrarea Europeană”

Politică 25.10.2018 11:15 Vizualizări2017 Autor: Ziarul National
Voronin cere din nou DEMISIA lui Leancă: „În legătură cu faptul că duminică voi, democrații, ați trecut pe altă cale de dezvoltare a R. Moldova, eu cred că e de prisos funcția de vicepremier pentru Integrarea Europeană”


Comunistul Vladimir Voronin a revenit astăzi la solicitarea sa mai veche de a-l demite pe vicepremierul pentrul Integrare Europeană, Iurie Leancă.

„În legătură cu faptul că duminică ați trecut pe altă cale de dezvoltare a R. Moldova, eu cred că e de prisos funcția de vicepremier pentru Integrarea Europeană. Amintiți-i Guvernului să facă această modificare în componența sa”, i-a solicitat Vladimir Voronin spicherului Andrian Candu în ședința de astăzi a Parlamentului.

Pentru că intervenția lui Voronin nu se referea la ordinea de zi a ședinței Parlamentului, solicitarea comunistului a rămas fără răspuns.

Amintim că, anterior, Vladimir Voronin a cerut de câteva ori același lucru, acuzându-l pe Leancă de implicare în jaful bancar din R. Moldova, după ce a acordat garanții de stat de miliarde celor trei bănci implicate în schemă, adăugând că „locul lui este lângă Filat, nu în prezidiul Parlamentului”.

În replică, fostul premier Iurie Leancă a repetat că garanțiile acordate de Guvern în 2014 și 2015, în valoare de peste 14 miliarde de lei, au fost „necesare” și au „salvat sistemul bancar, economia și cetățenii R. Moldova”, adâugând că dânsul a plecat din funcția de premier cu averea cu care venise în 2009 în politică, pe când liderul comunist ar fi venit în 2001 la putere „cu un Moskvici, dar ați plecat cu case, parc de mașini și copii care cheltuiau milioane”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md