18:28:08 19.04.2024
Stiri

Dosarul MITEI la Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău: Trei magistrate în arest, două - acasă. Avocatul, medicul și celelalte persoane reținute vor afla astăzi unde își vor petrece următoarele zile

Anticorupție 25.10.2018 10:46 Vizualizări2139 Autor: Ziarul National
Dosarul MITEI la Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău: Trei magistrate în arest, două - acasă. Avocatul, medicul și celelalte persoane reținute vor afla astăzi unde își vor petrece următoarele zile


Judecătoarea de la Curtea de Apel, Liubovi Brânză, își va petrece următoarele 30 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Așa au decis ieri colegii ei de la Judecătoria Chișinău.

Brânză este soția decanului de la Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova, reținut și el recent într-un alt dosar de corupție.

Judecătoarele de la Judecătoria Chișinău, Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, au primit câte 20 de zile de arest în izolator.

Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel, cea care a judecat dosarele Filat, Platon și al lui Ion Perju, va sta următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, ca și colega sa de la aceeași instanță, Adela Ouș.

Magistratele nu au venit ieri la Judecătorie, avocații acestora pledând pentru nevinovăția lor.

Demersurile procurorilor în privința celorlalte persoane reținute în cadrul aceluiași dosar - avocatul, asistentul judiciar, medicul și o persoană juridică - vor fi examinate astăzi de instanța de judecată.

Amintim că, după perchezițiile de marți de la la Curtea de Apel Chișinău și Judecătoria Chișinău, sediul Centru, au fost reținute zece persoane, procurorii susținând că judecătorii ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Procuratura Anticorupție a făcut publice și imagini video în care se vede cum o femeie numără bani, cel mai probabil într-un birou al Judecătoriei, îi pune în plicuri și le împarte apoi altor persoane.

Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii banilor de la persoanele interesate către magistrați.

Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau „clienții” judecătorilor, adică cei care dădeau banii și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Cei zece reținuți sunt bănuiți de trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md