‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri14 producători de vin din Moldova, premiați la o expoziție din Franța

14 producători de vin din Moldova, premiați la o expoziție din Franța

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În premieră, 21 de vinării reunite sub umbrela brandului vinicol de țară, au participat la expoziția „Salon Food & Spirits”, organizată de revista „Sommeliers International”, desfășurată acum o săptămână în orașul Bordeaux – patria legendarelor vinuri franceze.

În acest an 59 de expozanți și-au prezentat produsele de înaltă calitate, care au fost apreciate de peste 900 de vizitatori, printre care se numără comercianți, restauratori, somelieri, barmani și importatori.

Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), după încheierea expoziției din Franța, Vinul Moldovei a fost apreciat cu calificative maxime la concursul „Inside Spirits Competition”, organizat de revista „Sommeliers International”. În urma degustărilor și evaluărilor, 14 producători moldoveni au fost premiați. Prin urmare, brandul vinicol de țară și-a completat palmaresul cu 2 medalii de aur, 8 – de argint și 5 – de bronz.

Totodată, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, a avut o întrevedere cu unul dintre cei mai cunoscuți Master Somelier, Președintele Asociației de Sommelier din Hong Kong și China – Nelson Chow. Discuțiile au culminat cu degustarea mai multor mostre de „Wine of Moldova” din soiurile indigene Fetească Albă și Feteasca Neagră. A fost stabilit și un parteneriat de colaborare pe piața chineză, unde companiile vinicole autohtone participă activ la cele mai mari expoziții și târguri de profil. În aprilie 2019, Nelson Chow va efectută o vizită în țara noastră, urmând să-și aprofundeze cunoștințele despre Vinul Moldovei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›