Linkuri accesibilitate

Premierul italian Giuseppe Conte promite la Moscova să se opună prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei


Președintele Vladimir Putin cu premierul italian Giuseppe Conte la o întîlnire cu oamenii de afaceri italieni la Moscova, 24 octombrie 2018.
Președintele Vladimir Putin cu premierul italian Giuseppe Conte la o întîlnire cu oamenii de afaceri italieni la Moscova, 24 octombrie 2018.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat ieri la Moscova că Roma cosnideră Rusia un jucator global essential și l-a invitat pe liderul de la Kremlin in Italia. Conte a cerut Uniunii Europene să ridice sancțiunile economice impuse Rusiei, ca urmarea anexarii Crimeii de la Ucraina si sprijinului acordat separatiștilor din estul Ucrainei. Conte nu a spus însă că țara sa ar fi gata sa se opuna prin veto unei eventuale prelungiri a sancțiunilor europene asupra regimului de la Moscova, în decembrie, cind se așteaptă ca acestea sa fie reînnoite de catre tarile Uniunii Europene. „Italia dorește sa convinga alte țări europene că singura cale inainte, este cea a dialogului in relațiile cu Rusia”. Vladimir Putin a spus că relațiile comerciale dintre cele doua țări au ajuns la peste 24 de miliarde de dolari, ceea ce înseamna mai putin de jumătate decit valoarea lor din 2013, dinainte de impunerea sancțiunilor Occidentale regimului de la Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG