/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Averile celor cinci judecătoare, cercetate pentru acte de corupție

missing
24 octombrie 2018, ora 19:23

Galina Moscalciuc a examinat dosarele lui Vlad Filat și ale lui Veaceslav Platon. Tot ea l-a achitat pe fostul polițist, Ion Perju, acuzat de moartea lui Valeriu Boboc, în timpul violențelor din 7 aprilie. Magistrata activează în sistem din 2005, iar de un an este judecătoare la Curtea de Apel. În declarația de avere pentru anul 2017, Moscalciuc a indicat un salariu de 241 de mii de lei din funcția de magistrat, ceea ce înseamnă că leafa lunară este de aproximativ 20 de mii de lei. Aceasta a mai precizat că a primit în jur de 500 de mii de lei după ce a vândut două apartamente din capitală, pe care le deținea împreună cu cei doi fii. Judecătoarea locuiește într-un apartament care nu-i aparține.

Și Ludmila Ouș, tot de la Curtea de Apel, a judecat dosarul lui Vlad Filat, fiind parte a completului care a menținut pedeapsa primei instanțe. În anul 2017, Ouș a declarat un venit de peste 365 de mii de lei din funcția de judecător, dar și din alte două posturi. Magistrata are un teren intravilan și cinci terenuri agricole, fără a menționa valoarea acestora. Judecătoarea mai spune că în 2005 a primit moștenire o casă de locuit și alte 7 imobile mai mici. Magistrata deține un Nissan, fabricat în 2009, iar familia ei mai are în posesie un automobil de aceeași marcă, din anul 2014.

Tot de la Apel a fost reținută și Liubovi Brânză, soția decanului facultății de Drept, Sergiu Brânză, reținut recent într-un dosar de corupție. Brânză a judecat dosarului lui Veaceslav Platon. Pentru 2017, ea a declarat un venit de aproape 280 de mii obținut doar din salarii. Împreună cu soțul său ea deține un apartament în valoare de peste un milion de lei, un garaj de aproape 60 de mii și un alt imobil în valoare de aproximativ 260 de mii de lei.

În subsolurile Centrului Anticorupție au ajuns și două judecătoare de la Judecătoria sectorului Centru. Este vorba de Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă. Ambele au fost numite în funcție acum câțiva ani. Tizu activează în sistem din 2015. Magistrata locuiește cu chirie, singurul ei venit, aproape 215 mii lei, l-a obținut din salarii.

Victoria Hadârcă are o experiență în sistemul judecătoresc de 4 ani. În 2017, salariul ei anual a fost de peste două sute de mii de lei. Ea a mai indicat că a primit de la părinți 5700 de euro. Judecătoarea are un apartament de aproape 700 de mii de lei și alte două imobile de aproape 100 de mii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram