‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFructele unui producător din Moldova, interzise în Rusia

Fructele unui producător din Moldova, interzise în Rusia

‹ adv ›
‹ adv ›

Un producător de fructe din Moldova a fost exclus din lista întreprinderilor care livrează produse vegetale în Federația Rusă. Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhodnadzor” anunță că, în lotul respectiv au fost depistate fructe infectate cu organismul de carantină Monilinia fructicola (Winter)(putregaiul brun monilioz al fructelor).

„La solicitarea părții ruse, cultura notificată a producătorului respectiv se exclude din Lista întreprinderilor, care livrează produse vegetale în Federația Rusă”, se arată în comunicatul emis de ANSA.

Totodată, ANSA anunță producătorii că, la exportul în Federația Rusă a loturilor cu prune, certificatele fitosanitare se vor elibera numai în baza rezultatelor expertizei de laborator la  Monilinia fructicola.

Ținând cont de durata analizei (până la 14 zile), ANSA solicită producătorilor și exportatorilor de fructe sâmburoase (prune) se adreseze inspectorilor fitosanitari din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenției pentru prelevarea și expedierea la laborator a mostrelor de fructe.

În cazul nerespectării cerințelor fitosanitare la exportul produselor vegetale, partea rusă poate aplica măsuri de sistare a exportului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii