09:50:14 29.03.2024
Stiri

Procedura de înregistrare a navelor sub pavilionul R. Moldova ar putea fi ÎNĂSPRITĂ, după ce pe un astfel de vas au fost depistată peste o TONĂ de droguri

Economie 24.10.2018 15:45 Vizualizări1136 Autor: Ziarul National


Procedura de înregistrare a navelor sub pavilionul R. Moldova ar putea fi ÎNĂSPRITĂ, după ce pe un astfel de vas au fost depistată peste o TONĂ de droguri

Premierul Pavel Filip a cerut să fie înăsprită procedura de înregistrare a unor nave în Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova. Această solicitare a fost adresată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, după ce autoritățile spaniole au depistat la bordul vasului „Breath”, înregistrat provizoriu în R. Moldova, 1 400 kg de cocaină, în valoare de peste 210 milioane de dolari americani.

Chiril Gaburici a menționat că directorul companiei care deține nava este o persoană de origine georgiană, iar echipajul vasului e format din ucraineni, turci și georgieni. „Noi nu avem nicio treabă cu această navă, iar responsabilitatea îi revine armatorului și echipajului”, l-a informat Gaburici pe Filip.

De asemenea, acesta a precizat că R. Moldova nu va fi sancționată pentru acest caz, chiar dacă e vorba de o navă sub pavilion moldovenesc. „Această navă a fost înregistrată provizoriu după ce a fost primit avizul pozitiv de la Ministerul Afacerilor Externe. La momentul respectiv nu au existat niciun fel de suspiciuni și a fost înregistrată provizoriu”, a explicat ministrul.

CITIȚI și INCREDIBIL // Republica Moldova, PUTERE maritimă. Are 469 de nave sub pavilion

Premierul a punctat că MEI va trebui să mai revadă toate procedurile de înregistrare a navelor sub pavilionul R. Moldova. „Dacă va fi necesar, atunci să impunem proceduri mai riguroase. Poate e nevoie de o procedură nouă, care să corespundă rigorilor Uniunii Europene”, a conchis Pavel Filip.

De menționat că factorii de decizie din cadrul Căpităniei Portului Giurgiulești țin legătura cu autoritățile spaniole, proprietarul și operatorul navei. Având în vedere faptul că nava indicată nu este înregistrată permanent în Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova, IP Căpitănia portului Giurgiulești a suspendat ordinul de înregistrare a navei respective din Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md