Igor Dodon i-a promis cetățenia Republicii Moldova bărbatului care și-a pierdut soția și copilul în urma deflagrației din sectorul Rîșcani

sg

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întâlnire cu Nana Tehouffa Vidal Josep, tatăl copilului de 4 ani și soțul femeii care și-au pierdut viețile în urma deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei, precum și cu două persoane apropiate ale sale. Acesta l-a asigurat pe bărbat că îl va ajuta să obțină cetățenia Republicii Moldova în cel mai scurt timp posibil.

„Am discutat despre situația în care se află actualmente Nana Tehouffa Vidal Josep, care mi-a comunicat că, fiind cetățean al Republicii Camerun și având doar permis de ședere provizoriu, există riscul să nu aibă acces la mormintele soției și a copilului său.

Am menționat că nu este corect și este inuman ca persoana care și-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi și de a continua viața în țara în care a trăit în ultimii șapte ani.

La solicitarea dlui Nana Tehouffa Vidal Josep, de a obține cetățenia Republicii Moldova, l-am asigurat că voi acorda tot sprijinul necesar pentru a acorda cetățenia țării noastre în termene cât mai restrânse”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, o explozie foarte puternică a avut loc în sectorul Rîșcani, în urmă cu trei săptămâni. În urma deflagrației au fost afectate mai multe apartamente de la etajele 15,16 și 17 ale blocului de locuit. Mai multe persoane au avut de suferit. În această explozie, Nana Tehouffa Vidal Josep, și-a pierdut soția și copilul de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente