Ești ambițios, curajos și ești pasionat de drept? Participă la Programul de leadership pentru tineri juriști din Moldova

LFJMd-afis1-877×493

Cei mai buni de tineri juriști care vor demonstra potențial de lideri și dorință de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție vor putea fi selectați pentru un program de leadership. Programul LEAD 2019 se adresează tinerilor juriști din Republica Moldova aflați în primii 5 ani de carieră profesională (judecător, procuror, avocat definitive sau stagiar, asistent judiciar, notar, executor judecătoresc, consilier juridic, juristconsult, asistent universitar, polițist cu studii în drept etc.), masteranzilor, precum și studenţilor la drept aflați în ultimul an de studiu

Vrei să contribui la schimbare?

Vrei să devii lider în sistemul de justiție?

Vrei să fii parte dintr-o rețea puternică de tineri motivați?

Asociația INK împreună cu Centrul Român pentru Politici Europene – Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei lansează apelul la candidaturi pentru ediția a 3-a a programului LEAD dedicat tinerilor juriști din Republica Moldova.

Pentru a te înscrie în procesul de selecție, trimite-ne un dosar de candidatură care să conțină:

#Un CV;

#O scrisoare de motivație de o pagină;

#Un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinți ideea ta concretă de schimbare din sfera justiției, pe care tu personal îți dorești să o implementezi în profesia ta, în instituția în care activezi sau în sistemul de justiție din Republica Moldova;

#Documentele trebuie redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și o distanţă de 1,5 între rânduri.

Trimite candidatura ta în limba română la adresa [email protected] până pe 11 noiembrie 2018, ora 23:59.

Procesul de selecție constă din:
– preselecția candidaturilor (12-18 noiembrie 2018) și
– interviuri cu candidaţii preselectaţi (23-25 noiembrie 2018).

Rezultatul final va fi comunicat până la data de 14 decembrie. Toți candidații, atât cei admiși cât și cei respinși în diferitele etape de selecție, vor fi informaţi prin e-mail.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, intră pe www.ink.org.ro. Ne găsești și pe Facebook la adresa www.facebook.com/LEADMoldova.

Program de leadership pentru tineri jurişti din Republica Moldova (ediţia a 3-a) cuprinde:

#Sesiunea 1 Viziune şi creativitate (24-27 ianuarie 2019)

#Sesiunea 2 Conducerea unei echipei și munca în echipă  (21-24 februarie 2019)

#Sesiunea 3 Abilităţi de comunicare și prezentare. Învață să convingi!  (28-31 martie 2019)

#Sesiunea 4 Managementul schimbării și luarea celor mai bune decizii (11-14 aprilie 2019)

#Sesiunea 5 Managementul Proiectelor. Setul de unelte necesar juriștilor  (16-19 mai 2019)

#Vizită de studiu la București Sistemul de justiție din România (4-7 iunie 2019)

Sesiunile de training vor avea loc la interval de aproximativ o lună în perioada ianuarie-iunie 2017 iar prezența este obligatorie. Fiecare sesiune începe joi la ora 13:00 și se încheie duminică la ora 13:00 iar modulele de training se desfășoară în intervalele 09:00-13:00 și 15:00-19:00. Locațiile sesiunilor de training vor fi transmise celor selectați până la data de 14 decembrie 2018.

Toate costurile programului (mese, cazare, pauze de cafea, materiale de training, deplasări în România) sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport pe teritoriul Republicii Moldova vor fi acoperite parțial de către participanți.

Despre program

Ca participant în program, vei beneficia de multe oportunități de dezvoltare personală, formare și învățare.  LEAD este despre a asimila abilități de leadership și a munci împreună pentru ca Republica Moldova să devină un stat de drept în adevăratul sens al cuvântului.

Modelul nostru educațional pleacă de la o viziune și un set de valori comune. Cele 5 sesiuni de training din cadrul programului îmbină modulele de leadership(3/4 din timpul petrecut în sală din care 1/3 teorie și  2/3 exerciții practice) cu cele pe justiție (1/4 din timp, sub forma unor workshop-uri sau discuții deschise cu experți din interiorul sau care lucrează în beneficiul sistemului de justiție).

Prezența la toate cele 5 sesiuni este esențială. Odată ce ai intrat în sala de training, ne așteptăm să vrei să afli lucruri noi, să pui întrebări și să ceri clarificări. Toți trainerii și invitaţii noștri își doresc un dialog deschis, feedback constant și punerea în practică a celor învățate.

De ce să te alături LEAD 2019?

#Participi într-un program în care vor fi selectați cei mai talentați tineri juriști din Republica Moldova;

#Ai ocazia să discuți într-un cadru relaxat și informat cu decidenți și profesioniști cu o activiate remarcabilă în domeniul justiției;

#Iei parte la 5 sesiuni de training a câte 4 zile în care îți vei îmbunătății abilitățile de lider.

#Afli cum să construiești o viziune și cum să-ți folosești creativitatea în mediul profesional și în proiectele personale.

#Înveți să lucrezi în echipă și să conduci o echipă.

#Descoperi ce este managementul schimbării și afli despre luarea celor mai bune decizii.

#Înveți cum să-ți construiești brandul personal.

#Îți perfecționezi vorbitul în public și afli ce tehnici de persuasiune poți folosi în diferite contexte.

#Înveți să oferi feedback și afli care îți sunt puncte forte și unde mai ai de lucrat.

 

Mai multe detalii vezi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente