/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cine este procurora, reținută ieri de CNA și PA și ce venit a obținut anul trecut din salariul de la Procuratură

24 octombrie 2018, ora 11:47

Procurora reținută ieri în urma perchezițiilor ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și ale procurorilor anticorupție este Vera Chiranda, de la Procuratura sectorului Centru a municipiului Chișinău, scrie Ziarul de Gardă

Vera Chiranda este procuroră din anul 1996. Inițial a activat la Procuratura Transport, potrivit Magistrat.md. La Procuratura sectorului Centru a venit în anul 2014.

Foto: Vera Chiranda, sursa: Magistrat.md

Potrivit declarației pe venit, procurora a obținut anul trecut, la locul de muncă, un venit de  223 553 de lei și 4750 de lei, din activitate didactică.

În anul 2016, Chiranda a fost decorată cu medalia ”Pentru serviciu impecabil” clasa II, iar în 2015, cu Insigna de piept ”Eminent al Procuraturii”.

Amintim că, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut cinci magistrate: Ludmila Ouș, judecătoare la Curtea de Apel; Galina Moscalciuc, judecătoare la Curtea de Apel; Liubovi Brânză, judecătoare la Curtea de Apel; Victoria Hadîrcă, magistrată la Judecătoria sectorului Centru și Tizu Svetlana, o altă magistrată de la Judecătoria sectorului Centru.

În total, în urma perchzițiilor de azi, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Vezi și: Ce dosare răsunătoare au instrumentat anterior judecătoarele reținute azi de CNA și PA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram